GELECEK TOPLUMCU MÜHENDİSLİK YOLUNDA!

MMO 5 Haziran 2017, Pazartesi

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Öğrenci Komisyonu 24-30 Nisan tarihlerinde ‘’ Sermayenin Nesnesi Değil, Toplumun Öznesi Olma’’ şiarıyla Mühendislik ve Şehircilik Günleri kapsamında İstanbul’daki mühendislik öğrencilerini buluşturdu.

Bu yıl 8.'si düzenlenen Mühendislik ve Şehircilik günleri kapsamında İstanbul genelinde 500'den fazla mühendislik öğrencilerinin ülke sorunlarını, bilimsel gelişmeleri, toplumsal algıları konuşup tartıştığı 9 seminer 2 teknik gezi 2 atölye ile toplumcu mühendislik yolunda çalışmalarını sürdürdü. İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Beykent Üniversitesi öğrencileri; Cern, Türkiye'nin enerji görünümü, yenilenebilir enerji, Türkiye'de kadın mühendis olmak, mühendislik ve doğa, evrim, toplumsal gelişimde endüstri mühendisliği, computational Fluid dynamic seminerleri, toplumsal cinsiyet atölyesi ve film gösterimleri ile Türkiye`nin en büyük bilimsel öğrenci etkinliğini gerçekleştirdi.

Etkinliğin son gününde Şube lokalinde kahvaltı etkinliği düzenleyen komisyon, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ, İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal KILIÇ ve Şube Sekreteri İbrahim TATAROĞLU ile biraraya geldiler. Aklındaki soruları iletip, meslek odalarının geleceğe ve öğrencilere yönelik planlamaları hakkında bilgi aldılar.