Süreç - Hata Türü Ve Etkileri Analizi - Proses Htea (2019 Değişikliklerine Göre) -- Çevrimiçi Eğitim Sanal Sınıf 19 Haziran 2020 Cuma 09:30 Çevrimiçi Eğitimler
0 / 15
Eğitim Hakkında

Tarih: 19 Haziran 2020; 09.30-16.30 (6 Saat)
Eğitmen: Halit Menemenlioğlu -  Makina Yüksek Mühendisi

Eğitim İçeriği

Hata Türleri ve Etkileri Analizi (HTEA), riskleri tahmin ederek hataları önlemeye yönelik güçlü bir analiz tekniğidir. Bu eğitimde, HTEA’nın genel yaklaşımı yanında, özel olarak üretim süreçlerinin zaaflarını ele alan süreç HTEA yaklaşımının detaylarına odaklanılmaktadır. Bu teknik, üretim süreçlerinde var olan zayıflıkların ne tür hatalara yol açabileceği, bunların ürün/müşteri/sonraki operasyonlar v.b. taraflar açısından etkileri, hataların nedenleri, oluşma sıklıkları, bu hataları önleme veya yakalama potansiyeli kavramları yardımıyla bir risk değerlendirmesi yapılmasını, bunların önceliklendirilmesini ve oluşmadan önlenmesi için iyileştirmelerin hayata geçirilmesini içerir. Bu eğitim katılımcılara, HTEA tekniğini kuruluşlarında etkin bir şekilde uygulamaları konusunda gerekli yetkinlikleri kazandırmayı amaçlamaktadır.
Eğitimde, katılımcılara uygulamalı alıştırmalar aracılığı ile Yeni 7 Adım Yaklaşımı’nı anlatırken, Proses FMEA’nın AIAG & VDA Hata Türü ve Etkileri Analizi FMEA El Kitabında belirlenen yöntemlere uygun olarak geliştirilmesinde kullanılan yeni metodoloji ile ilgili genel bilgileri sağlamaktadır.

Eğitim İçeriği:

• Yeni 7 Adım Yaklaşımı’ndaki faaliyetleri belirlemek:
• Sistem analizi – Planlama ve hazırlık, Yapı analizi ve Fonksiyon analizi
• Hata analizi ve risk azaltma – Hata analizi, Risk analizi ve Optimizasyon
• Risk iletişimi – Sonuçların dokümante edilmesi
• Yeni tabloları kullanarak şiddet, olasılık ve saptama puanlarını atama
• Faaliyet Önceliklendirme Tablolarını (AP) kullanarak faaliyetleri önceliklendirme
• Kalite maliyetini (COQ) FMEA faaliyetleri ile ilişkilendirmek

Kimler Katılabilir

Üretim, kalite kontrol, kalite dokümantasyon faaliyetlerinde görev alan-alacak mühendisler, uzmanlar, diğer teknik elemanlar.

Ödeme Bilgileri

Ön Kayıt:

Makina Mühendisleri Odası Oda Üyeleri ile aynı firmadan 3 kişi ve üzeri katılımlarda indirimli ücret uygulanır. Aynı firmadan katılım 4 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim ön kayıt işleminin eğitimden 5 gün öncesinde tamamlanması gereklidir. 

Öncelikle  Kayıt ol sekmesini onaylamanız ve ön kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Planlanan eğitimlerimizin tarihlerinde kontenjan durumuna göre değişikliğe gidilebilmektedir.

Kesin Kayıt ve Ödeme:

Kayıt ol sekmesini onaylamanız ve ön kaydınızı tamamlamanız sonrasında Kesin kayıt işleminin tamamlanması için, ekrana gelen Sanal POS ile veya aşağıda belirtilen hesaplarımıza ödemenizi yapmanız gerekmektedir. (Ödeme açıklamasında kurs adı ve katılımcı ismi belirtilmelidir. Kayıt formu  ve dekontun ikm-izmir@mmo.org.tr ,  egitim-izmir@mmo.org.tr adreslerine iletilmesi gereklidir.)

Kesin Kayıt için  eğitim ödemeleri eğitim tarihinden en geç 3 gün öncesinde tamamlanmalıdır.

(Yapı Kredi Ankara Şubesi 929-92110663 no’lu banka hesabımız -IBAN TR 73 0006 7010 0000 0092 1106 63)

Eğitim kesin kayıt işlemini gerçekleştirmeniz durumunda eğitimden bir gün önce eğitim doküman ile eğitime katılım bağlantısı e-posta ile gönderilecektir.  

Eğitimlerimiz Online ZOOM programı üzerinden interaktif şekilde gerçekleştirileceğinden katılımcıların mikrofonlu kulaklık kullanılması uygun olacaktır. 


KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ