Endüstriyel Ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Eğitimi (Çevrimiçi Eğitim) BURSA ŞUBE 15 Nisan 2023 Cumartesi 13:00 Mühendis Yetkilendirme Kursu
0 / 20
Eğitim Hakkında

Sayın Üyemiz; Bu eğitime katılım için TEMEL DOĞALGAZ EĞİTİMİ tamamlanmış olmalıdır.

SINAV:  EĞİTİMİ TAMAMLAYAN KATILIMCILAR EĞİTİMİN BİTMESİ ARDINDAN MAKİNA PORTAL ÜZERİNDEN AÇIKLANAN YILLIK SINAV PROGRAMINA GÖRE ŞUBELERE SINAV BAŞVURUSUNDA BULUNABİLECEKLERDİR. https://makina.mmo.org.tr/sinavlar ŞUBELERCE YAPILACAK SINAVLARDA, GÜN VE SAAT DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLMEKTEDİR: Eğitim ZOOM platformu aracılığıyla ONLINE eğitim olarak gerçekleştirilecektir. Online eğitimimiz günlük ortalama 6 oturum olarak yapılacak olup, oturumlar arasında aralar verilecektir. Online eğitim katılım bağlantısı eğitimden önce kayıt yaptırdığınız mail adresinize gönderilecektir. Tanımlanan eğitim süresinin tamamına katılım zorunludur. Online eğitim katılım süreleri MMO yöneticisi tarafından denetlenecek olup, katılım şartlarını yerine getiren katılımcılar ardından Şubelerde gerçekleşecek olan sınavdan başarılı olması halinde Mühendis Yetki Belgesi düzenlenecektir.  Belgelendirme: Eğitimi tamamlayan katılımcılar sistem üzerinden sınav seçip katılabileceklerdir. Başarı notu 100 üzerinden en az 70'dir. Başarılı olanlara Oda tarafından End. ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetki Belgesi düzenlenecektir. Adayın en fazla 4 sınav hakkı olup, kursa devam zorunluluğu vardır.

Eğitim İçeriği

Eğitim İçeriği:  - Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonları  - Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu ve Ekipmanları  - İstasyon giriş-çıkış çapı hesabı  - Sayaç, Regülatör Hesabı ve Seçimi  - 2. kademe basınç düşürme istasyonları  - Çelik ve Polietilen Boruların Montaj ve Uygulama Kuralları, Boruların Güzergah Tespitinde Dikkat Edilmesi Gerekenler  - Çelik Boruların Özellikleri ve Kaynakla Birleştirilme Yöntemleri  - PE Boruların Özellikleri ve Kaynakla Birleştirilme Yöntemleri  - Montaj Sonrası Mukavemet ve Sızdırmazlık Testi  - Doğalgaz Kullanıcı Üniteleri  - (Kazanlar, El Şalomaları, Radyant Isıtma, fırınlar vb.)  - Yakıcılar  - Kazan Daireleri Tesis Kuralları ve Kazan Dairelerinin Doğalgaz Kullanımına Hazır Hale Getirilmesi  - Endüstriyel Mutfak Tesisatı Dizaynı Boru Çapı, Havalandırma Hesabı  - Endüstriyel Ve Büyük Tüketimli Tesislerde Doğalgaz Tesisatı Dizaynı Örnek Proje Hesapları  - Boru Çapı, Eşdeğer Uzunluk, Basınç Kaybı, Hız Hesapları  - Havalandırma Türleri ve Hesabı  - Boru Genleşme, Ölü Hacim ve Linye Hattı Hesapları  - Katodik Koruma Uygulaması, Topraklama Uygulaması  - Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerde Örnek Proje Formatı

Kimler Katılabilir

-Temel Doğalgaz Eğitimini Almış olanlar ya da eski sistemde Doğalgaz İç Tesisat Mühendis Yetkilendirme Eğitimini (24 saat ) alanlar.

Ödeme Bilgileri

Kurs Ücreti : 1240 TL (Sanal pos ile ödeme yapılacaktır.)  Belge Ücreti: 350 TL (Sınava katıldığınız şubeye yatırılacaktır. Sınav günü elden yatırabilirsiniz.)