Peri̇yodi̇k Kontrol Muayene Personeli̇ Temel Eği̇ti̇mi̇ ( Mekanik Grubu İçin) (Çevrim Içi) ANKARA ŞUBE 22 Mayıs 2023 Pazartesi 10:00 Mühendis Yetkilendirme Kursu
0 / 30
Eğitim Hakkında

Eğitimin Amacı: Ülke ve toplum yararları doğrultusunda, İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ kapsamında periyodik kontrollerde görev alacak yetkili kişilerin belgelendirilmesi.

1.10.2017 tarih ve 30197 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Kayıt ve Eğitimlerine İlişkin Tebliğ” kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Odamız arasında yapılan protokol doğrultusunda periyodik kontrolleri gerçekleştirecek kişilere yönelik eğitimlerimiz devam ediyor.

NOT:  Kurs bitiminde Devam şartını sağlayan adaylar online olarak sınava katılabilirler.

Eğitim Süresi : 16 Saat (2 Gün)

Eğitim Tarihleri :22-23 Mayıs 2023

Eğitim Saatleri : 10:00 - 19:00

Eğitim Ücreti : 1475 TL

Sınav: Eğitim tamamlanması sonrasında 24.05.2023 tarihinde 16:00 saatinde online olarak gönderilecek sınav linki ile gerçekleştirilecektir.

Eğitim İçeriği

EĞİTİMİN İÇERİĞİ (2 gün)

Tanışma ve Programın Anlatılması, MMO Yönetmelikleri, Etik Mevzuat Eğitimi

Temel Elektrik Eğitimi

Temel Hidrolik-Pnömatik Eğitimi

Periyodik Kontroller İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi      

Periyodik Kontrollerde Kullanılan Ölçüm Donanımları Eğitimi  

İş Ekipmanları Muayene Tekniklerine Sistematik Yaklaşım    

Raporlama

Eğitime başvuracak kişilerin mezuniyet bilgilerinin e-devlette YÖK sisteminde tanımlı olması gerekmektedir. Mezuniyet bilgileri YÖK sisteminde olmayanların eğitime katılması mümkün olmayacaktır. Başvuru esnasında aşağıdaki bilgi ve belgeler istenilecektir.

 Gönderilmesi gereken evraklar 5 gün öncesine kadar egitim-ankara@mmo.org.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Göndermeyen katılımcılar eğitime dahil edilmeyecektir.

Nüfus cüzdanı veya nüfus cüzdanı yerine geçen belge

Fotoğraf (.jpeg)

Diploman veya onaylı geçici mezuniyet belgesi

Mühendislerde Oda kayıt belgesi

Mühendislerden aidat borcu olamadığına dair Odasından alınacak belge

Eğitim ücreti makbuzu/dekontu

SINAV VE BELGELENDİRME

Eğitimde devam zorunluluğu bulunmakta olup, eğitim sonunda yazılı sınav yapılacaktır. Başarı notu 100 üzerinden en az 70‘dir. Başarılı olanlara Oda tarafından İş Ekipmanlarının  Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Temel Eğitimi Tamamlama Başarı Belgesi verilecektir.Adayın en fazla 2 sınav hakkı bulunmaktadır.

Eğitime bilgisayarınızın kamerası açık olacak şekilde devam zorunluluğu vardır. Katılımcılardan kamerası kapalı olanlar devamsız sayılacaktır. 2 Gün sürecek eğitimin her bir gününde 45 dakika eğitim 15 dakika ara olacak şekilde 8  ders saati işlenecektir.

Kimler Katılabilir

İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’nde aşağıda belirtilmiş olan meslek grupları Yetkili Kişi olarak tanımlanmış olup bu kişiler söz konusu eğitime katılabilirler.

Makina mühendisleri

Mekatronik mühendisleri

Metalürji ve Malzeme mühendisleri

İnşaat mühendisleri

Gemi İnşaat mühendisleri

İnşaat, Yapı, Makina veya Metal Bölümü mezunu Teknik Öğretmenler

İnşaat, Makina Teknikerleri veya Yüksek Teknikerleri

NOT: Elektrik ve Elekronik Grubu mezunlar yapılacak eğitime katılamazlar.



Ödeme Bilgileri

1475 (1.250 TL + KDV)