Lpg Dolum Tesi̇sleri̇ Ve Otogaz İstasyonlari Sorumlu Müdür Eği̇ti̇mi̇ (Çevrimiçi Eğitim) MERSİN ŞUBE 23 Aralık 2023 Cumartesi 10:00 Mühendis Yetkilendirme Kursu
5 / 25
Eğitim Hakkında

LPG Dolum Tesisleri Sorumlu Müdür Eğitimi Eğitim ZOOM platformu aracılığıyla online eğitim olarak gerçekleştirilecektir.

Online eğitimimiz günlük ortalama 5 oturum olarak yapılacak olup, oturumlar arasında aralar verilecektir.

Online eğitim katılım bağlantısı eğitimden önce kayıt yaptırdığınız mail adresinize gönderilecektir. Tanımlanan eğitim süresinin tamamına katılım zorunludur.

Online eğitim katılım süreleri MMO yöneticisi tarafından denetlenecek olup, katılım şartlarını yerine getiren katılımcılar ardından gerçekleşecek olan sınavdan başarılı olması halinde Sorumlu Müdür Eğitimi Katılım Belgesi düzenlenecektir.

Eğitimin Kodu : LDS

Eğitimin Süresi : 8 saat

Eğitimin Amacı : Ülke ve toplum yararları doğrultusunda kaliteli, sağlıklı, güvenli ve ekonomik tesislerin gerçekleştirilmesi amacıyla, LPG Dolum Tesisi ve LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür hizmetlerinin yerine getirilmesinde ve denetlenmesinde görev alacak üyelerimizin bilgi birikimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve belgelendirilmelerini sağlamaktır.

Eğitimde Kullanılan Oda Yayını :

- LPG Dolum Tesisleri ve Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür El Kitabı (MMO/604)

Sınav ve Belgelendirme : Eğitimin sonunda yazılı sınav yapılacaktır. Başarı notu 100 üzerinden en az 70’dir. Başarılı olanlara Oda tarafından LPG Dolum Tesisleri ve Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Semineri Katılım Sertifikası verilecektir.

Bu belge tek başına geçersiz olup; çalışacağı LPG Dolum Tesisi ya da Otogaz İstasyonu ile yapacağı sözleşmeyle birlikte Oda’ya başvuran üyeye LPG Dolum Tesisleri ve Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Belgesi verilecektir. 


Eğitim İçeriği

Eğitimin İçeriği :

- LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri

- LPG Doldurma, Boşaltma Kuralları

- Periyodik Kontrol ve Bakımları

- İlgili Standartlar

- LPG’nin Dolumu ve Hesaplanması

- Malzeme Seçimi

- Tank Montaj ve Demontaj

- Tankların Boşaltılması ve Kullanım Dışı Bırakılması

- Buharlaştırıcılar, Regülatörler, Detantörler vb

- Dökme LPG Sistemleri (Konut ve İşyeri Uygulamaları)

- Tüplü LPG Sistemleri (Konut ve İşyeri Uygulamaları)

Kimler Katılabilir

- LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Sertifikasına sahip olmak ve aşağıdaki koşullara uymak

- Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği’nde belirtilen kişiler " Çevre, elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik, endüstri, enerji sistemleri, kimya, makine, inşaat, mekatronik, petrol ve doğalgaz mühendislik fakültelerinden veya fakültelerin kimya bölümünden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak 

- Diğer bölümlerden mezun olmakla beraber çevre, elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik, endüstri, enerji sistemleri, inşaat, kimya, makine, mekatronik veya petrol ve doğalgaz mühendisliği veya kimya dalında en az yüksek lisans yapmış olmak, koşulunu sağlayanların eğitim başvuruları kabul edilecektir

Ödeme Bilgileri

660 TL

SINAV ONLİNE OLACAKTIR.