Eğitim Hakkında
Ölçüm sistemleri Analizi (MSA)
Tarih: 11 Ekim 2023; 09.30-16.30
Eğitmen:Dr. Atakan GERGER
Eğitim İçeriği
Gerçek süreç yeterliliğini belirlemek için, öncelikle ölçüm sisteminden kaynaklanan değişkenlik tanımlanmalı ve sürecin diğer değişkenliklerinden ayrılmalıdır. Bu nedenle veri toplamada hem hassas hem de tekrarlanabilir özelliklere sahip ölçü aletleri kullanılmalıdır. Bu eğitimin amacı, IATF 16949 uygulayıcıları başta olmak üzere ölçme yöntemleri konusunda çalışan personele ölçüm sistemleri analizinde kullanılan istatistik tekniklerini tanıtmaktır. Eğitimin ilk gününde; yerleşim (sapma, kararlılık ve doğrusallık) değişkenlikleri ve yayılım (tekrarlanabilirlik ve yeniden yapılabilirlik) değişkenlikleri hakkında bilgi, örnekler ile birlikte verilecektir. Ortalama ve aralık yöntemi ile ilgili geniş yorumlarda bu eğitimde yer alacaktır. Operatör- ekipman etkileşimin de hesaplayan ANOVA yöntemi de anlatılacak konular içinde yer almaktadır. Eğitimin ikinci gününde ise, niteliksel ölçümler için Hipotez Test Yöntemi (Kappa, etkinlik, kaçırma ve yanlış alarm hesaplamaları), spesifikasyon limitlerinin alt ve üst sınırlarının etrafındaki II numaralı bölgenin genişliğinin tahminine dayanan ve bu bilgiden GRR değerinin bulunmasını sağlayan Sinyal Yakalama Teorisi ile mastar kabulünde kullanılan Analitik Yöntem hakkında bilgi verilecektir.
Eğitim İçeriği
·
Niceliksel ölçüm cihazları için MSA
·
Sapma (bias), kararlılık, doğrusallık,
tekrarlanabilirlik, yeniden yapılabilirlik, kısa
·
Yöntem (aralık), uzun yöntem (ortalama ve
aralık), anova yöntemi
·
Niteliksel ölçümler için msa
·
Hipotez test yöntemi, sinyal yakalama teorisi,
analitik yöntem
·
Uygulamalar
Kimler Katılabilir
Ölçüm sistemleri, istatistik ve kalibrasyon konusunda genel bilgiye sahip olan ve bu alanda çalışan ya da çalışacak olan kişiler.
Ödeme Bilgileri
Önkayıt ve Kayıt:
*İndirimli ücret aidat borcu bulunmayan üyelerimize uygulanmaktadır.
*TMMOB Üyeleri için belirlenen ücretler KDV' den muaf tutulmakta olup, sanal pos ödemesi karşılığında makbuz düzenlenmektedir. Fatura talep edilmesi durumunda eğitim ücreti +%20 KDV ödenmesi gerekmektedir.
*Seminerimizde aynı firmadan 3 kişi ve üzeri katılımlarda dış katılımcı eğitim ücretinde kişi başı %15 indirim uygulanır. Aynı firmadan katılım 4 kişi ile sınırlıdır.
Portal üzerinden Kayıt ve Ödeme:
*Firmadan toplu katılımda bulunmuyorsanız; Kayıt ol sekmesini onaylamanız ve ön kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Ön kaydınızın tamamlamanız sonrasında kesin kayıt işleminin tamamlanması için, ekrana gelen Sanal POS ile veya aşağıda belirtilen hesaplarımıza ödemenizi yapmanız gerekmektedir. (Ödeme açıklamasında kurs adı ve katılımcı ismi belirtilmelidir.
Firmalardan Toplu Katılımlarda Kayıt ve Ödeme
*Firmadan toplu katılım gerçekleştirecekseniz; önkayıt için Kayıt formunu doldurarak ikm-izmir@mmo.org.tr , egitim-izmir@mmo.org.tr iletilmesi gereklidir.
*Kesin kayıt için eğitim ücretinin aşağıda belirtilen banka hesabına yatırılarak, banka dekontunun aynı e-posta adreslerine iletilmesi gereklidir.
*Yapı Kredi Ankara Şubesi 929-92110663 no’lu banka hesabımız -IBAN TR 73 0006 7010 0000 0092 1106 63)
*Kayıt işleminiz eğitimden en geç 3 gün öncesinde tamamlanmalıdır.
*Eğitimin bir gün önce eğitim dokümanları ve eğitime katılım bağlantı adresi, e-posta ile tarafınıza gönderilecektir.
*Eğitimlerimiz Online ZOOM programı üzerinden interaktif şekilde gerçekleştirileceğinden aynı mekandan toplu katılımlarda sesin yankılanmasını engellemek için; mikrofonlu kulaklık kullanılması uygun olacaktır.
*Planlanan eğitimlerimizin tarihlerinde; kontenjan durumuna göre değişikliğe gidilebilmektedir.
Bağlantıyı Farklı Kaydet İle İndiriniz.
Sicil numaranızı bilmiyor musunuz?
Öğrenmek için tıklayınız.