2006/42/A2006/42/At Makina Emniyet Yönetmeliği, Ce İşaretleme Ve Ts En 12100 Göre Risk Analizinin Önemi - Çevrim İçi Sanal Sınıf 2 Mayıs 2024 Perşembe 09:30 Çevrimiçi Eğitimler
3 / 10
Eğitim Hakkında

2006/42/A2006/42/AT Makina Emniyet Yönetmeliği, CE İşaretleme ve TS EN 12100 göre Risk Analizinin Önemi - Çevrim İçi

Tarih: 02-03-04.05.2024, 09.30-16.30 Eğitmen: Burcu Başpişirici

Eğitim İçeriği

2006/42/AT Makine Emniyet Direktifine göre; doğrudan insan veya hayvan gücü uygulaması dışındaki bir tahrik sistemi ile donatılmış veya donatılması amaçlanmış, ilişkili parçaları veya kısımlarının en az biri hareketli olan ve belli bir uygulama amacıyla bir araya getirilmiş olan parçalar topluluğu ile bunlardan, sadece kullanım sahasına veya bir enerji ve hareket kaynağına bağlantı için gerekli olan aksamları bulunmayan veya monte edilmeye hazır ve sadece bir ulaştırma vasıtasına monte edildiğinde veya bir bina ya da yapıya kurulduğunda çalışma yeteneğine sahip veya aynı sonucu elde etmek için bir bütün halinde çalışacak şekilde düzenlenen ve kumanda edilen veya kısmen tamamlanmış makine parçaları topluluğunu ve yük kaldırma amaçlı ve güç kaynağı doğrudan uygulanan insan gücü olan birbiriyle bağlantılı en azından biri hareketli bağlantılı parçalar ve aksamdan oluşan parçalar topluluğu olarak tanımlanan makinelerin Avrupa Birliği ülkelerinde ve Türkiye'de serbest dolaşımı için sahip olması gereken temel sağlık gereklikleri ile teknik mevzuatlara değerlendirilmektedir. Bununla beraber, uygunluk değerlendirme süreci  ile  A, B, C standartların önemi ve TS EN 12100 standardı kapsamında makinelerde risk analizinin önemi ve gerekliliği örnekler ile çalışılmaktadır.

 

Eğitimin İçeriği:

•            Ürün Güvenliği ve AB yaklaşımının tarihçesi

•            CE işareti

•            Türkiye’deki Teknik mevzuatlar

•            Yönetmeliklerin Tespit yöntemi

•            Uygunluk Değerlendirme de Temel Kavramlar

•            Makine Emniyet Yönetmeliği

•            TS EN 1200 Risk değerlendirmesi ve vaka çalışması

•            B tipi standart örnekleri

•            Ek I makinelerin tasarımı ve imali ile ilgili temel sağlık kuralları ve bu kapsamdaki makine örnekleri

•            Ek IV yüksek riskli makinelerin değerlendirilmesi

•            Yeni makine regülasyonu taslağı hakkında bilgilendirme

 

Kapsam:

2006/42/AT Makine emniyet Yönetmeliği ile Eklerini ve örnek B tipi standartları kapsamaktadır.

Kimler Katılabilir

Bu eğitime, özellikle makine imalatı yapan, kullanan işletmelerde çalışan, çalışacak, tasarım mühendisi montaj veya üretim mühendisleri, ile ürüne uygunluk onayı veren kalite kontrol mühendislerinin katılması yararlı olacaktır

Ödeme Bilgileri

Önkayıt ve Kayıt:

*İndirimli ücret aidat borcu bulunmayan üyelerimize uygulanmaktadır.

*TMMOB Üyeleri için belirlenen ücretler KDV' den muaf tutulmakta olup, sanal pos ödemesi karşılığında makbuz düzenlenmektedir. Fatura talep edilmesi durumunda eğitim ücreti +%20 KDV ödenmesi gerekmektedir.

*Seminerimizde aynı firmadan 3 kişi ve üzeri katılımlarda dış katılımcı eğitim ücretinde kişi başı %15 indirim uygulanır. Aynı firmadan katılım 4 kişi ile sınırlıdır.

Portal üzerinden Kayıt ve Ödeme:

*Firmadan toplu katılımda bulunmuyorsanız; Kayıt ol sekmesini onaylamanız ve ön kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Ön kaydınızın tamamlamanız sonrasında kesin kayıt işleminin tamamlanması için, ekrana gelen Sanal POS ile veya aşağıda belirtilen hesaplarımıza ödemenizi yapmanız gerekmektedir. (Ödeme açıklamasında kurs adı ve katılımcı ismi belirtilmelidir.

Firmalardan Toplu Katılımlarda Kayıt ve Ödeme

*Firmadan toplu katılım gerçekleştirecekseniz; önkayıt için Kayıt formunu  doldurarak ikm-izmir@mmo.org.tr ,  egitim-izmir@mmo.org.tr  iletilmesi gereklidir.

*Kesin kayıt için eğitim ücretinin aşağıda belirtilen banka hesabına yatırılarak, banka dekontunun aynı  e-posta adreslerine iletilmesi gereklidir.

*Yapı Kredi Ankara Şubesi 929-92110663 no’lu banka hesabımız -IBAN TR 73 0006 7010 0000 0092 1106 63)

*Kayıt işleminiz eğitimden en geç 3 gün öncesinde tamamlanmalıdır.

*Eğitimin bir gün önce eğitim dokümanları ve eğitime katılım bağlantı adresi, e-posta ile tarafınıza gönderilecektir.  

*Eğitimlerimiz Online ZOOM programı üzerinden interaktif şekilde gerçekleştirileceğinden aynı mekandan toplu  katılımlarda sesin yankılanmasını engellemek için;  mikrofonlu kulaklık kullanılması uygun olacaktır. 

*Planlanan eğitimlerimizin tarihlerinde; kontenjan durumuna göre değişikliğe gidilebilmektedir.


KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ  

Bağlantıyı Farklı Kaydet İle İndiriniz.