Eğitim Hakkında
ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme ve İç Denetçi Eğitimi --Çevrim İçi
(ISO 50001:2018 EnYS ve ISO 19011:2018’e göre)
Eğitim tarihi: 16-17. Ekim 2024
Eğitmen: Zekiye AYDEMİR
Eğitim İçeriği
Bu eğitimde ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi (EnYS) temel şartlarının sorgulanması, mevcut sistemle karşılaştırma yapılması için bilgilendirme ile ISO 19011:2018 ile uyumlu bir şekilde etkin bir iç tetkik gerçekleştirmek üzere, uluslararası kabul gören tetkik prensipleri ve uygulama tekniklerinin öğretilmesi ve tetkikçiler için gerekli yeterlilik ve becerilerin kazandırılması amaçlanmıştır.
Eğitim uygulama ve örnekler sunulacak olup, eğitimin birinci gününde ISO 50001:2018 revizyonu ile yapılan değişiklikler ve EnYS standardı şartlarının temel beklentileri aktarılacak ve adım adım EnYS’nin şartlarına göre denetleme aşamaları açıklanacaktır. EnYS standardının gerekliliklerinden birisi de kuruluş iç tetkiktir. İç tetkik yolu ile kuruluşun EnYS’nin tetkik kriterlerine uygunluk seviyesinin belirlenmesi, EnYS’nin yasal şartlara ve kuruluş koşullarına uyum sağlama yeteneğinin değerlendirilmesi, EnYS’nin hedeflerine ulaşmadaki etkinliğinin değerlendirilmesi ve iyileştirme alanlarının belirlenmesi sağlanmaktadır.
Eğitimin ikinci gününde, EnYS tetkiki için soru listesi hazırlama, tetkik uygulaması örnek grup çalışmaları ile açıklanacaktır. Eğitim sonunda, eğitim etkinliğini ölçmek için sınav yapılacaktır.
Kimler Katılabilir
Kuruluşlarında EnYS’ni daha etkin kurmak, uygulamak, ISO 50001:2018 yeni standart hakkında bilgilenmek ve iç denetçi yeterliliklerine sahip olmak isteyen EnYS ile ilgili sorumlular, bakım, enerji, kalite ve benzer disiplindeki çalışanlar, enerji yöneticileri ve iç denetçi adayları
Eğitimi başarı ile tamamlayan tüm katılımcılara, “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi İç Tetkikçi Başarı Belgesi” verilecektir. Başarı sınır puanı 65’dir. Sınav başarı ile tamamlanamaz ise sadece “katılım sertifikası” sunulacaktır.
Ödeme Bilgileri
Eğitimlerimizde izlenilen Yöntem
*Eğitimlerimiz çevrimiçi ZOOM programı üzerinden gerçekleştirilmektedir.
*Eğitimin en geç bir gün öncesi eğitim dokümanları ve eğitime katılım bağlantı bilgisi, e-posta ile tarafınıza gönderilecektir.
*Eğitimlerimiz Online ZOOM programı üzerinden interaktif şekilde gerçekleştirileceğinden aynı ofiste toplu katılımlarda sesin yankılanmasını engellemek için; mikrofonlu kulaklık kullanılması uygun olacaktır.
Önkayıt, Kayıt ve Ödeme
*01.01.2024 tarihi itibariyle tüm Eğitimlerimiz kdv’den muaf olarak aşağıda verilen Banka hesaplarımız üzerinden tahsil edilecektir ve karşılığında Alındı Makbuzu düzenlenecektir. *İndirimli ücret cari yıla ilişkin aidat ödemesini gerçekleştirmiş üyelerimize uygulanmaktadır. *Seminerimizde aynı firmadan 3 kişi ve üzeri katılımlarda eğitim ücretinde kişi başı %15 indirim uygulanır. Aynı firmadan katılım 4 kişi ile sınırlıdır.
Portal Üzerinden Kayıt ve Ödeme:
*Firmadan toplu katılımda bulunmuyorsanız; Kayıt ol sekmesini onaylamanız ve ön kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
*Ön kaydınızın tamamlamanız sonrasında kesin kayıt işleminin tamamlanması için, ekrana gelen Sanal POS ile veya aşağıda belirtilen hesaplarımıza ödemenizi yapmanız gerekmektedir
Firmalardan Toplu Katılımlarda Kayıt ve Ödeme
*Firmadan toplu katılım gerçekleştirecekseniz; önkayıt için Kayıt formunu doldurarak ikm-izmir@mmo.org.tr veya egitim-izmir@mmo.org.tr adresine iletilmesi gereklidir.
*Kesin kayıt için eğitim ücretinin aşağıda belirtilen banka hesabına yatırılarak, banka dekontunun aynı e-posta adreslerine iletilmesi gereklidir. Ödeme açıklamasında kurs adı ve katılımcı ismi belirtilmelidir.
**Hesap Adı: TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ, T.İŞ BANKASI (ANKARA) YENİŞEHİR ŞUBESİ (4218) 5994015 no’lu banka hesabımız – IBAN TR 69 0006 4000 0014 2185 9940 15
*Planlanan eğitimlerimizin tarihlerinde; katılımcı sayısına göre değişikliğe gidilebilmektedir.
Bağlantıyı Farklı Kaydet İle İndiriniz.
Sicil numaranızı bilmiyor musunuz?
Öğrenmek için tıklayınız.