Ölçüm Sistemleri Analizi Semineri (Msa) -- Çevrimiçi Eğitim Sanal Sınıf 22 Şubat 2025 Cumartesi 09:30 Çevrimiçi Eğitimler
3 / 16
Eğitim Hakkında

Ölçüm sistemleri Analizi (MSA)

Tarih: 22 Şubat 2024; 09.30-16.30

Eğitmen: Dr. Atakan GERGER

Eğitim İçeriği

Gerçek süreç yeterliliğini belirlemek için, öncelikle ölçüm sisteminden kaynaklanan değişkenlik tanımlanmalı ve sürecin diğer değişkenliklerinden ayrılmalıdır. Bu nedenle veri toplamada hem hassas hem de tekrarlanabilir özelliklere sahip ölçü aletleri kullanılmalıdır. Bu eğitimin amacı, IATF 16949 uygulayıcıları başta olmak üzere ölçme yöntemleri konusunda çalışan personele ölçüm sistemleri analizinde kullanılan istatistik tekniklerini tanıtmaktır. Eğitimin ilk gününde; yerleşim (sapma, kararlılık ve doğrusallık) değişkenlikleri ve yayılım (tekrarlanabilirlik ve yeniden yapılabilirlik) değişkenlikleri hakkında bilgi, örnekler ile birlikte verilecektir. Ortalama ve aralık yöntemi ile ilgili geniş yorumlarda bu eğitimde yer alacaktır. Operatör- ekipman etkileşimin de hesaplayan ANOVA yöntemi de anlatılacak konular içinde yer almaktadır. Eğitimin ikinci gününde ise, niteliksel ölçümler için Hipotez Test Yöntemi (Kappa, etkinlik, kaçırma ve yanlış alarm hesaplamaları), spesifikasyon limitlerinin alt ve üst sınırlarının etrafındaki II numaralı bölgenin genişliğinin tahminine dayanan ve bu bilgiden GRR değerinin bulunmasını sağlayan Sinyal Yakalama Teorisi ile mastar kabulünde kullanılan Analitik Yöntem hakkında bilgi verilecektir.

Eğitim İçeriği

·         Niceliksel ölçüm cihazları için MSA
·         Sapma (bias), kararlılık, doğrusallık, tekrarlanabilirlik, yeniden yapılabilirlik, kısa
·         Yöntem (aralık), uzun yöntem (ortalama ve aralık), anova yöntemi
·         Niteliksel ölçümler için msa
·         Hipotez test yöntemi, sinyal yakalama teorisi, analitik yöntem
·         Uygulamalar

Kimler Katılabilir

Ölçüm sistemleri, istatistik ve kalibrasyon konusunda genel bilgiye sahip olan ve bu alanda çalışan ya da çalışacak olan kişiler.

Ödeme Bilgileri

Eğitime kesin kaydın oluşturulabilmesi için, Kayıt Ol sekmesinden ön kayıt işlemini gerçekleştirmeniz ve ardından sanal POS üzerindeneğitim ücretini ödemeniz gerekmektedir.  


Belirlenen ücretler KDV'den muaf tutulmakta olup, sanal POS üzerinden gerçekleştirilen ödemenin ardından makbuz düzenlenmektedir.


Planlanan eğitimlerimizde yeterli talep oluşmadığı durumlarda erteleme yapılabilmektedir.


Bu durumda, eğitime yeni tarihte katılabilir veya ücret iadesi talep edebilirsiniz.




Firma katılımları için ödeme bilgileri ;


Aynı firmadan katılım, en fazla 4 kişi ile sınırlıdır. 


Eğitim ücretinin aşağıda belirtilen banka hesabına yatırılmasının ardından, ödeme dekontunun seminer-izmir@mmo.org.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.


Ödeme açıklamasında kurs adı ve katılımcı isimlerinin belirtilmesi zorunludur.


Tüm eğitimlerimiz KDV'den muaf olup, ödemeler banka hesaplarımız aracılığıyla tahsil edilecek ve karşılığında Alındı Makbuzu düzenlenecektir.


BANKA:   T.İŞ BANKASI (ANKARA) YENİŞEHİR ŞUBESİ (4218)
Hesap Adı: TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
HESAP NO:  5994015
IBAN : TR 69 0006 4000 0014 2185 9940 15