Genel Metroloji Ve Kalibrasyon -- Çevrimiçi Eğitim Sanal Sınıf 11 Şubat 2025 Salı 09:30 Çevrimiçi Eğitimler
1 / 20
Eğitim Hakkında

Genel Metroloji ve Kalibrasyon -- Çevrimiçi Eğitim

Tarih: 11 Şubat 2025 09.30-16.30

Eğitmen: Makine Yüksek Mühendisi Berkay Eriş


Eğitim İçeriği

Eğitimin Amacı

Sanayileşmiş ülkelerde endüstriyel faaliyetlerin önemli bir kısmını ölçüm bilim oluşturmakta, teknolojinin gelişmesi ile birlikte, ürün ve hizmet üretiminde ölçüm faaliyetlerinin yeri ve önemi hızla artmaktadır. Üretimde hataların önlenmesi, müşteri gerekliliklerinin yükselmesi, ürünlerin, hizmetlerin, kuruluşların belirli kriterlere uygunluğunun belgelenmesi gereksinimleri, ölçüm çalışmalarını ve ölçüm cihazlarının kalibrasyonunu giderek daha önemli bir konuma getirmektedir. Tüm kalite sistemleri, kuruluşlar için belirli noktalardaki ölçüm düzeneklerini kapsayan bir kalibrasyon sistemi kurulmasını zorunlu hale getirmektedir. Uluslararası ölçüm standartlarına dayanan ölçüm izlenebilirliğinin, kuruluşların ölçüm standartlarına ulaştırılması için gereken kalibrasyon sisteminin kurulması, bu konuda bilgili hatta uzmanlaşmış personel gereksinimi doğurmaktadır. Bu eğitimde metroloji -ölçümbilim- ile ilgili temel kavramlar, kalite güvence standartlarının gerektirdiği kalibrasyon sisteminin kurulması ve işletilmesi ile ilgili genel bilgiler aktarılacaktır.

Eğitimin İçeriği

– Giriş

– Metroloji ve İzlenebilirlik

– Ulusal Metroloji Sistemi

– Kalibrasyon – Ölçüm Belirsizliği

– Raporlama – ISO 9000 ve Kalibrasyon

– Ölçüm Cihazlarının Yönetimi

– Laboratuvar Akreditasyonu

Kimler Katılabilir

Firma içi kalibrasyon çalışması yapan ya da yapacak olan kuruluşlarda kalibrasyon birimlerinde çalışan mühendis ve teknisyenler.

Sınavsız eğitimlere katılanlara “Katılım Belgesi” verilirken; sınavlı eğitimlerde belirtilen baraj notunun üstünde puan alanlara “Başarı Belgesi”, altında puan alanlara ise “Katılım Belgesi” verilmektedir. Katılımcıların, bu belgelere hak kazanabilmesi için, eğitim süresince eğitime devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Ödeme Bilgileri

Eğitime kesin kaydın oluşturulabilmesi için, Kayıt Ol sekmesinden ön kayıt işlemini gerçekleştirmeniz ve ardından sanal POS üzerinden eğitim bedelinin ödenmesi gerekmektedir. 

Belirlenen ücretler KDV' den muaf tutulmakta olup, sanal pos ödemesi karşılığında makbuz düzenlenmektedir. 

Planlanan eğitimlerimizde yeterli talep olmadığı durumlarda erteleme yapılabilmektedir.

Bu durumda eğitime yeni tarihte katılabilir veya ücretinizi iade alabilirsiniz.


Firma katılımları için ödeme bilgileri ;

Aynı firmadan katılım, en fazla 4 kişi ile sınırlıdır. 

Eğitim ücretinin aşağıda belirtilen banka hesabına yatırılmasının ardından, ödeme dekontunun seminer-izmir@mmo.org.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Ödeme açıklamasında kurs adı ve katılımcı isimlerinin belirtilmesi zorunludur.

Tüm eğitimlerimiz KDV'den muaf olup, ödemeler banka hesaplarımız aracılığıyla tahsil edilecek ve karşılığında Alındı Makbuzu düzenlenecektir.

BANKA:   T.İŞ BANKASI (ANKARA) YENİŞEHİR ŞUBESİ (4218)
Hesap Adı: TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
HESAP NO:  5994015
IBAN : TR 69 0006 4000 0014 2185 9940 15