Eğitim Hakkında
Autodesk Inventor Professional Çevrimiçi Bilgisayar Kursu
Eğitim Tarihleri: 10,11,17,18,24,25 Haziran 2023,
1,2,8,9,15 Temmuz 2023 (Cumartesi-Pazar) Saat: 09.30 - 13.30
Eğitim ZOOM platformu aracılığıyla online eğitim olarak gerçekleştirilecektir. Online eğitimimiz günlük ortalama 4 oturum olarak yapılacak olup, oturumlar arasında aralar verilecektir.
Online eğitim katılım bağlantısı eğitimden önce kayıt yaptırdığınız mail adresinize gönderilecektir. Tanımlanan eğitim süresinin tamamına katılım zorunludur. Online eğitim katılım süreleri MMO yöneticisi tarafından denetlenecek olup, %75 katılım şartlarını yerine getiren katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
Kursiyerlerin eğitim öncesi Autodesk Inventor Professional programları kurulu olmalıdır.
Kursiyerler kendi bilgisayarlarında yüklü olan (2016 - 2021 arası ve işletim sistemiyle uyumlu versiyonlar tercih edilmelidir.)Autodesk Inventor Professional programını kullanacaklardır. Donanım olarak son 10 yılda çıkmış ekran kartı olan bir bilgisayar önerilmektedir.
Eğitim İçeriği
Autodesk Inventor Professional Eğitim İçeriği
1. Autodesk Inventor paramerik modelleme, parametrik tasarım ve iLogic uygulamaları
2. Autodesk Inventor Professional giriş ve kullanıcı ara yüzü, dosya oluşturma ve kaydetme, program ve araç çubuklarının ayarları ve özelleştirilmesi.
3. Autodesk Inventor Sketch ile eskiz tasarımı. 2D çizim komutları, ölçülendirmeler, geometrik ilişkiler, geometrik sınırlamalar. Çalışma unsurları (Çalışma düzlemleri, çalışma eksenleri, çalışma noktası) Konum unsurları. Akıllı parçalar ve unsurlar. Karmaşık geometri modelleme AutoCad ile verimli çizim. Çizimlere nasıl başlanması gerekir.2 boyutlu ve 3 boyutlu tasarım mantığı. Profesyonel kalitede çizim yapmak. Teknik resim oluşturma, problem çözme ve hız kazanma. Çizim uygulamaları
4. Autodesk Inventor model ile parça tasarımı. 3D katı modelleme komutları, Özel katı modelleme komutları, malzeme atama, ağırlık hesaplama.
5. Autodesk Inventor yüzey modelleme komutları, yüzey modelleme uygulamaları
6. Autodesk Inventor Sheet Metal parça tasarımı, punch tool Sheet Metal, Sheet Metal Emboss, forming tool, açılım alma, Sheet Metal uygulamaları, Sheet Metal katı geçişleri. · Sac parça tasarımı (Sheet Metal) , Tasarımın üretimle eşleştirilmesi. Bend radius, k faktörünün (parçanın esneme katsayısı) hesaplanması · Tasarımda kesime ön hazırlık: parça açınımın, büküm detaylarının kesim öncesinde düzenlenmesi. · Tasarımın süreçleri: Cnc Lazer kesim teknikleri ve tasarımsal boyutu -panç kesim teknikleri ve tasarımsal boyutu, Cnc Router: çakma civata çakma tekniği ve tasarımsal boyutu, Cnc abkant büküm tekniği, tasarımsal boyutu. Montaj teknikleri tasarımsal boyutu. · İşlem görmüş yani lazerde kesimi yapılmış bir parçayı shear tekniği ile sac levha olarak tanımlayarak, pançta lance takımı ile kesimi yapılmış bu parça üzerinde tırnak askı yapma ya da farklı işlemler yapma. · Pançda ortak kesim tekniği ile fireyi azaltıp minimum fire ile kesim yapmak, aynı zamanda kesim süresini azaltarak zamandan kazanç sağlamak. · Pançta klemplerin durumunu ayarlamak.Auto indeks, takımların yatay ve dikey kullanımını ayarlamak. · Lazerde Tozlama tekniği ile parça üzerinde çizgisel iz bırakma. Bu izle referans çizgisi belirleyerek bir şablonana ihtiyaç duymadan kaynak izinin belirlenmesi. Markalama yapma. · Laserde otomatik kesim dışında manuel kesim yapmam gereken durumlar, kesim sırasının belirlenmesi, birbirine yakın boşaltmanın olduğu formlarda önce küçük sonra büyük formları kesilmesini planlayarak kafanın kalkan parcaya çarpmasını önlemek · Mikro jointleri belirlemek.
7. Assembly ile montaj tasarımı. Montaj ortamı, monta ilişkisi verme, bakış açısı düzenleme, mekanik düzenlemeler, animasyonlar ve standat parça kütüphanesi ( toolbox) kullanımı.
8. Autodesk Inventor profiller, profil uygulamaları montajı. Borulama, boru montajı ve açılım. Açılı boru profil modelleme.
9. Autodesk Inventor dynamic simulation, conducting stres analyis.
10. Autodesk Inventor teknik resim oluşturma ( temel görünüşler, kesit alma, ölçekler, ölçülendirme ) · Görünüş çıkartma · Drawingde doğru görünüşlerin çıkarılması, ön görünüş , üst görünüş, yan görünüş, detay görünüş, kesit görünüş vs. · Ölçülendirme teknikleri, doğru ölçülendirme, yanlış ölçülendirme.
11. Sunum dosyaları. Sunum dosyalarının hazırlanması
12. Parçaların çizimi ve montajlamaların yapılması.
13. Ürün ağaçlarının oluşturulması.
14. De montaj.
15. Tasarımın kontrolü, kesit görünüşlerle kontrol, simulation ile tasarımın kontrolünün yapılması.
16. antetin standart dışında, sizin yapmak istediklerinize, takip etmek istediklerinize uygun, size özel bir tasarımla hazırlanması: *Parçaya uygulanan revizyonların takibi, hangi tarihde nasıl bir revizyon yapıldı. Revizyon numarası, revizyon tarihi, revizyon bilgisi kısaca parçanın geçmişini takip etme. *Parçaya kodlama sistemine uygun isim ve kod verme. *Parçanın ağırlık bilgisini, parçanın alan bilgisini antette görme : En başta 3D de parçanın malzemesini tanımlıyorum, antette özel bir formülasyon kurarak, parçanın ağırlık bilgisini otomatik hesaplatıyorum ve bu bilgiyi antet üzerinde otomatik görebiliyoruz. Parça üzerinde bir revizyon yaptığımızda ağırlık bilgisi de otomatik revize oluyor. Bu şekilde her ürün için hangi malzemeden (sacdan ) ne kadar kaç m2 tüketiyorum otomatik hesaplıyorum. Birim fiyatıyla çarparak toplam sac maliyetini otomatik olarak hesaplayabiliyorum. Bu bilgiye istinaden stok kontrolü yaparak sac siparişini yapabiliyorum. Ayrıca kaç m2 boyama alanım var bunu hesaplıyorum. 1m2 ye kaç kg boya tüketiyorum bu değerle toplam alanı çarparak toplam kaç kg boya kullanıyorum otomatik hesap atabiliyorum. Bu bilgiye istinaden stok kontrolü yaparak boya siparişi yapabiliyorum.
Kimler Katılabilir
Mühendisler, mühendislik öğrencileri, yöneticiler, tasarım konularına ilgi duyan kişiler.
Eğitim süresi 45 saat.
Eğitmen: Sektör profesyoneli eğitmenler
Ödeme Bilgileri
Üye ve öğrenci ücreti:1650 TL
Cari yıl ve üstü aidat borcu bulunan üyeler için eğitim ücreti; 2100 TL
TMMOB Üyeleri için Eğitim Ücreti; 2100 TL
Dış katılımcı: 2350 TL
Eğitime kesin kaydın oluşturulması için sanal pos üzerinden eğitim bedelinin ödenmesi gerekmektedir.
*TMMOB Üyeleri için belirlenen ücretler KDV' den muaf tutulmakta olup, sanal pos ödemesi karşılığında makbuz düzenlenmektedir.
Fatura talep edilmesi durumunda eğitim ücreti +%18 KDV ödenmesi gerekmektedir.
Sicil numaranızı bilmiyor musunuz?
Öğrenmek için tıklayınız.