Toplam Verimli Bakım (Tpm), Otonom Yönetim Ve Oee Analizi -- Çevrimiçi Eğitim Sanal Sınıf 17 Nisan 2023 Pazartesi 09:30 Çevrimiçi Eğitimler
1 / 16
Eğitim Hakkında

Tarih:17-18 Nisan 2023; 09:30-16:30
Eğitmen: Murat Akkalender

Eğitmen Özgeçmişi:

http://mmoizmir.org/?page_id=7197

Eğitim İçeriği

Toplam verimli bakım, tüm çalışanların katılımı ile; Ekipman verimliliğini arttıran, Kayıpları yok eden, maliyeti azaltan, üretimde esnekliği sağlayan, ürün kalitesini arttıran faaliyetler bütünüdür. Eğitimle amaçlanan; katılımcılara toplam – kuruluşun başarısındaki etkilerini değerlendirmektir. Eğitimde Toplam Verimli Bakım uygulamaları açısından büyük öneme sahip olan Toplam Ekipman Etkinliği(OEE) analizleri ile Otonom bakım yönetimi konuları da detaylı olarak ele alınacaktır.

Seminer Akışı:


1. Toplam Üretken Bakım (TPM) Sistemi ve Gelişim Süreci

2. TPM hedefleri, ana faaliyetleri, uygulama adımları

3. Toplam Ekipman Verimliliği (OEE) ve 16 Büyük Kayıp

3.1. 16 Büyük Kayıp

3.1.1. Ekipman Etkinliğini Kısıtlayan 8 Büyük Kayıp 3.1.2. İşgücü Etkinliğini Kısıtlayan 5 Büyük Kayıp 3.1.3. Malzeme ve Enerjiye İlişkin 3 Büyük Kayıp

3.2. OEE Hesabı & Analizi;

3.2.1. OEE’ye Etki Eden Faktörler 3.2.2. OEE Hesabı 3.2.3. OEE Değerlerinin Yorumlanması

4. TPM Pillar Yapısı (Sütunları / Komiteleri)

4.1. Odaklanmış İyileştirme 4.2. Otonom Yönetim 4.3. Planlı Bakım 4.4. Gelişen Kalite 4.5. Erken Ürün/Ekipman Yönetimi 4.6. Eğitim 4.7.  Ofis TPM 4.8. SEÇ – Sağlık Emniyet ve Çevre

5. TPM Metodolojileri

5.1. Pillarlar ve Kullandıkları Metodlar 5.2. TND (Tek Nokta Dersi) 5.3. Görsel Fabrika, Andon Işıkları, Kaizen Tablosu, Peryodik Kontroller, 5.4. Yönlendirme Komitesi Toplantıları, Günlük Yönetim Gözden Geçirme Toplantıları, Saha Takımları 5.5. Kayıp Kırılımı, Pareto Analizi, Hedef Belirleme, 4M Balık Kılçığı, 5 Neden, Eylem Planı 5.6. TPM’de Kilit Performans Göstergeleri

6. Örnek Olay Uygulamaları, Videolar

Kimler Katılabilir

TPM uygulamaya karar vermiş fabrikalarda, mavi yakalıları bilgilendirecek ve eğitecek, uygulamaların “kurmay”lığını yapacak yöneticiler, mühendisler, teknisyenler, formenler, ustabaşılar. Üretim ve bakım biriminde çalışan ve Otonom Bakım faaliyetlerini ve uygulama örneklerini öğrenmek isteyen yöneticiler, mühendisler.

Ödeme Bilgileri

Önkayıt ve Kayıt:

*İndirimli ücret aidat borcu bulunmayan üyelerimize uygulanmaktadır.

*TMMOB Üyeleri için belirlenen ücretler KDV' den muaf tutulmakta olup, sanal pos ödemesi karşılığında makbuz düzenlenmektedir. Fatura talep edilmesi durumunda eğitim ücretine ek  (%18 KDV) ödenmesi gerekmektedir.

*Seminerimizde aynı firmadan 3 kişi ve üzeri katılımlarda dış katılımcı eğitim ücretinde kişi başı %15 indirim uygulanır. Aynı firmadan katılım 4 kişi ile sınırlıdır.

Portal üzerinden Kayıt ve Ödeme:

*Firmadan toplu katılımda bulunmuyorsanız; Kayıt ol sekmesini onaylamanız ve ön kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Ön kaydınızın tamamlamanız sonrasında kesin kayıt işleminin tamamlanması için, ekrana gelen Sanal POS ile veya aşağıda belirtilen hesaplarımıza ödemenizi yapmanız gerekmektedir. (Ödeme açıklamasında kurs adı ve katılımcı ismi belirtilmelidir.

Firmalardan Toplu Katılımlarda Kayıt ve Ödeme

*Firmadan toplu katılım gerçekleştirecekseniz; önkayıt için Kayıt formunu  doldurarak ikm-izmir@mmo.org.tr ,  egitim-izmir@mmo.org.tr  iletilmesi gereklidir.

*Kesin kayıt için eğitim ücretinin aşağıda belirtilen banka hesabına yatırılarak, banka dekontunun aynı  e-posta adreslerinegönderilmesi gereklidir.

*Yapı Kredi Ankara Şubesi 929-92110663 no’lu banka hesabımız -IBAN TR 73 0006 7010 0000 0092 1106 63)

*Kaydınızın  eğitimden en geç 3 gün öncesinde tamamlanmalıdır.

*Eğitimin bir gün önce eğitim dokümanı ile eğitime katılım bağlantısı e-posta ile gönderilecektir.  

*Eğitimlerimiz Online ZOOM programı üzerinden interaktif şekilde gerçekleştirileceğinden aynı mekandan toplu katılımlarda sesin yankılanmasını engellemek için;  mikrofonlu kulaklık kullanılması uygun olacaktır. 

*Planlanan eğitimlerimizin tarihlerinde; kontenjan durumuna göre değişikliğe gidilebilmektedir.


KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ  

Bağlantıyı Farklı Kaydet İle İndiriniz.