Endüstri-İşletme Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu: Erp Günleri Etkinliği (Çevrimiçi) İSTANBUL ŞUBE 21 Aralık 2024 Cumartesi 10:00 Kongre-Kurultay-Sempozyum
90 / 150
Etkinlik Hakkında

Çevrimiçi Etkinlik Açıklaması: Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Endüstri-İşletme Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu tarafından düzenlenmekte olan "ERP Günleri Etkinliği" kapsamında 5 oturum gerçekleştirilecektir. Etkinliğimiz ZOOM platformu aracılığıyla online olarak gerçekleştirilecektir. 5 oturum olarak düzenlenecek etkinliğimizde oturumlar arasında aralar verilecektir. Etkinlik katılım bağlantısı etkinlikten önce, online kayıt yaptırdığınız mail adresinize gönderilecektir.

Belgelendirme: Online olarak yapılacak olan etkinliğimiz kapsamındaki oturumların %60 ve üzerine katılım sağlayanlara "ERP Günleri Katılım Belgesi" düzenlenecektir.  Katılım süreleri MMO yöneticisi tarafından denetlenecek olup, katılım şartlarını yerine getiren katılımcılara katılım belgesi düzenlenecektir.


Etkinlik İçeriği

ERP Günleri Etkinliğimizin Programı:

1.Oturum: Saat 10.00-11.00
Konuşmacı: Burak DERELİ (ERP Senior Expert): Türkiye’deki ERP projelerinin başarısını etkileyen faktörler ve ERP projelerinde “değişim yönetimi”


Oturum İçeriği:  Türkiye’ deki ERP projelerinde başarıya giden yolda hangi faktörlerin ne derecede önemli olduğunu, ERP projelerini gerçekleştirirken ne gibi engellerle karşılaşılıp ne gibi zorlukların yaşandığını anlatacağımız oturumumuzda, son olarak ERP projelerindeki en önemli zorluklardan biri olan “Kurum İçi Değişim Yönetimi” konusuna değineceğiz.

Burak DERELİ  Hakkında; Vinya Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. – Kurucu Ortak 2008 Yılında İTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldum.  2012 Yılında yine İTÜ’de Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programını tamamladım. 2008 yılından itibaren ERP danışmanı, ERP proje yöneticisi, ERP geçişi öncesi süreç danışmanı gibi görevlerde aktif şekilde rol aldım. 2015 yılında Vinya Bilişim şirketini kurdum ve halen kurucu ortak olarak bu şirkette çalışmaktayım. 16 yıldır perakende sektöründen çok çeşitli üretim sektörlerine, tarımsal üretimden, madenciliğe, lojistik sektöründen, proje taahhüt sektörüne kadar birçok alanda ERP projelerinde yer aldım.

2.Oturum: Saat 11.00-12.00 
Konuşmacı: Dr. Hakan ÖZKARA (CTO AIQ Tech & PortX Tech)
Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Çağına Yapay Zekâ ve ERP 4.0 ile Ayak Uydurmak

Oturum İçeriği: Endüstri 4.0 ile birlikte iş dünyası, dijital dönüşümün gerektirdiği bir hız ve esneklikte çalışmayı zorunlu kılıyor. Peki, işletmelerimizin işletim sistemi niteliğindeki ERP sistemleri, bu dinamik ihtiyaçları karşılamaya ne kadar hazır? Büyük veri, yapay zekâ, IoT (Nesnelerin İnterneti) teknolojileri ile donatılmış ERP 4.0 kavramı ne tür yenilikler sunuyor?

Dr. Hakan Özkara Hakkında; Teknoloji ve iş dünyasında uzun yıllara dayanan birikimiyle dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 alanlarında öne çıkan bir isimdir. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlayan Özkara, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde MBA ve Finans Doktorası yapmış, doktora teziyle teknoloji firmalarının değerlemesinde yenilikçi yaklaşımlar geliştirmiştir. Özkara’nın profesyonel kariyeri, ERP yazılımları ve üretim otomasyonu alanlarında liderlik rollerini içerir. Industrial Application Software’de Ar-Ge mühendisi olarak başlayan kariyeri, şirketin genel müdürü ve CTO'su olarak devam etmiştir. Bu süreçte, ERP modülleri, IoT çözümleri ve üretim otomasyonu alanlarında birçok uluslararası projeye liderlik etmiştir. 2021 yılında kurduğu AIQ Teknoloji, yapay zeka, büyük veri ve IoT alanlarında üretim sanayisi ve tüketici elektroniği için yenilikçi çözümler geliştirmektedir. Ayrıca ABD merkezli PortX Tech'te CTO olarak lojistik sektörüne dijitalleşme çözümleri sunarken, Türkiye’deki BaseFunder kitle fonlama platformunun CTO’su olarak küçük girişimlere yatırım fırsatları yaratmaktadır. Hakan Özkara, Boğaziçi Üniversitesi’nde IoT ve Robotik alanında ders vermenin yanında, Endüstri 4.0, dijital dönüşüm, otomasyon ve yapay zeka konularında hem akademik hem sektörel platformlarda etkin bir şekilde yer almakta; konferanslarda konuşmacı, çalıştaylarda eğitmen ve sektörel yayınlarda yazar olarak katkıda bulunmaktadır.

12.00-12.30 Ara


3.Oturum:  Saat 12.30-13.30 
Konuşmacı: Azerhan  KAYA
ERP ve Ötesi: Dijital Entegrasyonla Sürdürülebilir Verimlilik


Oturum İçeriği: Neden sürekli verimlilik arayışı içindeyiz? Dijital dönüşüm gerçekten işletmelerin ve toplumun refahını artırabilir mi? Peki, iş analitiği, IoT, yapay zeka gibi ileri teknolojiler ERP sistemleri ile entegre edildiğinde ne gibi somut sonuçlar doğuyor?" Dijital Dönüşüm Danışmanı Azerhan Kaya, sizleri bu soruların yanıtlarını keşfetmeye davet ediyor. Bu ilham verici konuşmada, yalın ve yenilikçi bir yazılım entegrasyonu ile ERP, CRM, IoT ve yapay zeka sistemlerinin bir araya getirilerek işletmeleri nasıl daha verimli kıldığına şahit olacaksınız. Siz de etkin bir entegrasyon ile işletmelerin ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğe nasıl katkı sağladığını merak ediyorsanız, bu konuşmayı sakın kaçırmayın!

Azerhan Kaya Hakkında; Azerhan KAYA, dijital dönüşüm danışmanı, yazılım geliştirici ve endüstri mühendisi olarak 20 yıllık deneyime sahip bir profesyoneldir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Kaya, farklı sektörlerdeki ekiplerle iş birliği yaparak sürdürülebilir ve kalıcı sistemler kurmakta ve dijital dönüşüm projelerinde onlara rehberlik etmektedir. Kaya, dijital dönüşüm projelerini sadece teknik bir süreç olarak değil, insan ve organizasyon odaklı bir değişim süreci olarak ele almaktadır. Butunbi’nin kurucusu olarak, işletmelerde verimlilik ve üretkenliği artırmayı temel misyonu edinen Kaya, özellikle yazılım entegrasyon süreçlerini hızlandıran ve yalınlaştıran butunbiConnector gibi yenilikçi çözümlere imza atmıştır.   

4.Oturum:  Saat 13.30-14.30 
Konuşmacı: Azize DERELİ (Senior Expert (ERP Functional Consulting)
)

Oturum İçeriği: ERP Geçişi Sonrasında ERP Sisteminde Değişiklik Yönetimi ve ERP Standartlarının Korunması ERP Geçişi Sonrasında ERP Sisteminde Değişiklik Yönetimi ve ERP Standartlarının Korunması; ERP Uygulamalarına geçiş projelerinde, proje öncesinde ve proje çalışmaları sırasında yapılan çalışmalar kadar proje tamamlandıktan sonra sistemin kullanımı sırasında yapılacak güncelleme ve geliştirmelerde uygulama standartlarının gözetilmesinin sistem yönetimi ve sürekliliği açısından ne kadar önemli olduğunu ele alacağımız oturumumuzda, Değişiklik Yönetimi’nin önemini farklı örneklerle birlikte değerlendireceğiz.

Azize DERELİ Hakkında; 2008 Yılında İTÜ işletme Mühendisliği bölümünden mezun oldum.  2013 yılında yine İTÜ’de İşletme Mühendisliği Yüksek Lisans programını tamamladım. İş hayatına 2008 yılında Türk Telekom’da SAP Danışmanı olarak başladım. 2014 yılından 2024 yılına kadar Innova Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri şirketinde Kıdemli SAP FI danışmanı olarak çalıştım. Ağustos 2024’ten bu yana Turkish Technology şirketinde Senior Expert (ERP Functıonal Consulting) rolünde iş hayatıma devam ediyorum. SAP Danışmanı olarak başladığım ilk günden bugüne kadar kapsam, süre ve iş yükü bakımından farklı taleplerde ve projelerde çalıştım. Kullanıcı desteği, proje analizi, birim test, proje planlama ve ekip yöneticiliği gibi farklı roller üstlendim.

5.Oturum:  Saat 14.30-15.30
Konuşmacı: Ahmet Savaş GÖKTÜRK
ERP Workshop Etkinliği ERP Workshop Etkinliği

ERP Workshop Etkinliği İçeriği:
İşletmelerin iş süreçlerinin dijitalleşmesinde önemli bir yere sahip olan ERP yazılımı üzerinden örnek iş akışı ile teorik değil, pratik bir deneyim sunulacaktır.

Ahmet Savaş Göktürk Hakkında; Ben Ahmet Savaş Göktürk, Anadolu Üniversitesi, İşletme 2013 mezunuyum. 2016 yılında da Marmara Üniversitesinde Uluslarası İşletmecilik üzerinden yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Login Yazılım firmasında İş Çözümleri Yöneticisi olarak çalışıyor ve işletmelerin dijitalleşme yolculuklarında her aşamada yanlarında olarak dijitalleşmelerine katkı sağlıyorum. İşletmelerin sürdürülebilir olarak devamlılıklarını sağlamaları için dijitalleşme çok önemlidir. Dijitalleşmenin önemli adımlarından biri de Kurumsal Kaynak Planlama olarak karşımıza çıkan ERP (Enterprise Resource Planning) olup Youtube kanalımda da Dijitalleşme ve ERP ile ilgili içerikler oluşturuyorum. Ek olarak akademik dünyada özellikle Endüstri Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerini de çok yakından ilgilendirdiği için öğrenci arkadaşlarıma yönelik içeriklerle de birlikte sanayi-akademi etkileşiminin önemine dair farkındalık yaratıyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

Kimler Katılabilir

ERP Sektöründe çalışan mühendisler,

ERP sektöründe çalışanlar,

Konuya ilgi duyanlar.

Ödeme Bilgileri

Etkinliğimiz ücretsizdir.