SUAT SEZAİ GÜRÜ UYGULAMALI EĞİTİM MERKEZİNİN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MMO 11 Nisan 2017, Salı
Uygulamalı Eğitim Merkezi`nin açılış konuşmalarını MMO Başkanı Ali Ekber Çakar, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve MMO İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç yaptı. Açılış törenine TMMOB ve MMO Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra şube yöneticileri ve çalışanları, sektör dernekleri, üyeler, İstanbul Anadolu Yakası OSB Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı. Konuşmaların ardından Uygulamalı Eğitim Merkezi`nin tamamlanmasında emeği geçen kurum ve kuruşlara plaket takdim edildi.
Mesleğimize Sahip Çıkıyoruz!
Enerji Yöneticiliği Eğitimi, Kaynak Eğitimleri, Asansör Bakım ve Montaj Eğitimleri, İmalat Eğitimleri ve Mekanik Tesisat Eğitimleri başta olmak üzere mühendis ve ara teknik elemanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak olan Uygulamalı Eğitim Merkezi`nin açılışında konuşan MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç; ‘` Odamızın, en çok önem verdiği konuların başında eğitim alanı gelmektedir. Meslektaşlarımızla bilimsel bilgiyi uygulamalı bir şekilde buluşturmak için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. Şube Yönetim Kurulumuz, Temsilciliklerimiz, çalışanlarımız ve sevgili üyelerimizin büyük emekleri sonucunda, bugün itibariyle faaliyete geçireceğimiz Suat Sezai Gürü Eğitim Merkezinin, ülkemizde mühendislik mesleğinin ilerlemesi açısından oldukça önemli bir yeri olacağını belirtmek isterim`` dedi.             
Battal Kılıç, açılış konuşmasına şöyle devam etti; "Bir Hayalimiz Var" demiştik, bugün bunu gerçekleştiriyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Burada bulunan birçok arkadaşımız bilirler, odaya ve mesleğe sahip çıkma mücadelemiz 1996 yıllarında hızlandı. Uzun tartışmalar yaşadık; mühendislik-mimarlık kurultayları, mühendislik eğitim sempozyumlar, mesleki kongrelerimiz, Meslek İçi Eğitim Merkezi oluşturma çalışmalarımız, uzmanlık yönetmeliklerimiz bizi bu Uygulamalı Eğitim Merkezini açmaya mecbur kılmıştır, diyalektiğin gereğini yerine getiriyoruz. O tartışmalarda fikri ortaya koyan, çalışan çabalayan tüm arkadaşlarımızın bu uygulamalı eğitim merkezinde emeği vardır, bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. O dönemlerde Makina Mühendisleri Odasının tüm zor durumlarına rağmen, farklı bir anlayışla yönetim kurulunda görev alarak ülkesine ve mühendislik mesleğine sahip çıkan bir Oda haline gelmesinde büyük payı olan sevgili Mehmet Soğancı, Emin Koramaz ve Ali Ekber Çakar şahsında tüm yöneticilerimize, yine aynı demokrat anlayışla İstanbul şubemizde görev almış yönetim kurulu başkanlarımız şahsında tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.  Bir teşekkür de bu dönem inatla yönetim kurulumuzun koyduğu bu hedefte canla başla çalışan müdürümüz Hasan Özger, Müdür yardımcılarımız Özgür Aksu ve Ertan Demirci`nin şahsında tüm çalışanlarımızda büyük bir alkışı hak ediyorlar.``