ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ, YENİ DÖNEM İÇİN BİLİMSEL MAKALE KABULLERİNE BAŞLADI

MMO 25 Haziran 2019, Salı

Değerli Bilim İnsanları ve Üyelerimiz,
Bilindiği üzere, kurulduğu yıldan beri (1989), yayımlanan özgün çalışmalarla, endüstri mühendislerinin çağdaş gelişmeleri yakından takip edebilmelerine olanak tanımak, edinilen deneyim ve bilgi birikiminin tüm endüstri mühendislerince paylaşılmasına ve ülke çapında yaygınlaştırılmasına fırsat vermek ve süreklilik kazandırmak, endüstri mühendisliği uygulamalarının topluma duyurulmasında aracı olmak, meslek sorunlarının tartışıldığı bir zemin oluşturmak Endüstri Mühendisliği dergisinin başlıca hedefleri arasında yer almaktadır.

Bu doğrultuda, 30 yıldır, 3 aylık periyodlarla yayın hayatını sürdüren Endüstri Mühendisliği dergisi, alanında önemli bir başvuru kaynağıdır. International Abstracts in Operations Research ve EBSCO veritabanında yer almakta olan ve 120 ülkeden elektronik ortamda takip edilebilen Endüstri Mühendisliği dergisi,  https://www.mmo.org.tr/endüstri adresinden de ilgilenen herkesin erişimine sunulmaktadır.

Dergide, Türkçe veya İngilizce yazılmış özgün kuramsal ve uygulamalı araştırmaların, iletişim yazılarının, yeni öğretim teknikleriyle ilgili eğitim yazıların, proje yarışmalarında dereceye giren başarılı çalışmaların, üniversiteler bünyesindeki yüksek lisans ve doktoralı öğrencilerin hazırladıkları tezlerin makale olarak yayımlanabilmektedir. 

Dergi, Online Makale Yönetim Sistemi (OMYS: http://omys.mmo.org.tr/endustri) üzerinden gelen makaleleri, konusunda uzman hakemlerin denetiminden geçiren bilimsel ve hakemli bir dergi olup, yılda 4 kez basılı ve elektronik ortamda yayımlanmaktadır.

Her dönem olduğu gibi bu dönem de, araştırma kurumları ve üniversitelerde yürütülen bilimsel, teknolojik çalışmaları bünyesinde okuyucuları ile buluşturacak olan Endüstri Mühendisliği dergisine, makale ve görüşlerinizle katkılarınızı bekliyor olacağız…