SOLİDWORKS EĞİTİMİ BAŞLIYOR!

MMO 2 Mayıs 2017, Salı

SOLİDWORKS EĞİTİMİ BAŞLIYOR!


Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi üyelerinin gelişen teknolojilerle ilgili bilgi açıklarını kapatmak amacıyla yetkilendirmelerde bulunduğu kurs, eğitim, seminer programlarına tüm hızıyla devam ediyor.

3D yazılımı konusunda derinlemesine bilgi sahibi olmak isteyen katılımcılar için Solidworks Eğitimi 29 Nisan- 21 Mayıs tarihleri arasında katılımcılarını bekliyor. Eğitim toplamda 40 saat olup İstanbul Şube’de gerçekleştirilecektir.

Solidworks Nedir?

 Solidworks (katı modelleme) programı 3D CAD yazılımıdır. İlk sürümü 1995 yılında piyasaya çıkmıştır. Windows için hazırlanmış bir 3 boyutlu tasarım programıdır. Solidworks ile katı cisimler 3 boyutlu modellenir. Herhangi bir parça, tasarım, model, yapı önce çizimi yapılarak sonra ise komutlarla katılaştırılarak modellenir. Modellenen katı cisimler montajlanabilir. Montajın ve katı modelin ayrı ayrı teknik resimleri oluşturulabilir. SolidWorks öncelikli olarak üretime yönelik tasarımlar oluşturmayı hedefleyen bir programdır. Üretime yönelik olarak kullanıldığında CNC ya da sac metal yöntemleriyle üretim yapılan bütün sektörlerde kullanılır. Endüstriyel Tasarım, makine mühendisliği/teknisyenleri, endüstri mühendisliği, gemi inşa, havacılık ve otomotiv gibi bir çok sektörde güçlü destek sağlayabilen bir programdır.

 

Eğtimin Amacı ;

1. Parametrik modellemenin esasları

2. Solidworks arayüzü, dosya oluşturma, kaydetme, program ve araç çubuklarının ayarları ve özelleştirilmesi

3. Solidworks sketch komutlarıyla parametrik eskizler hazırlama

4. Solidworks katı modelleme komutları

5. Solidworks equation ve design table kullanımı, yapılandırma oluşturma

6. Solidworks yüzey modelleme komutları

7. FEA (Finite Element Analysis) parça ve montaj bazında lineer statik, gerilme ve yerdeğiştirme analizi

8.Solidworks teknik resim oluşturma (temel görünüşler, kesit alma, ölçekler, şablon oluşturma, ölçülendirme)

9. Solidworks ile dişli kutusu tasarımı

10. Farklı formatlarda kaydetme ve e-drawing modülünün kullanımını öğretmek