"MEKANİK TESİSATTA SİSTEM SEÇİMİ" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MMO 2 Mayıs 2017, Salı

"MEKANİK TESİSATTA SİSTEM SEÇİMİ" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

7 Nisan 2017 tarihinde MMO Kadıköy Temsilciliği’nde “Mekanik Tesisatta Sistem Seçimi” konulu etkinlik düzenlendi. Tesisat sektöründe çalışan üyelerimizin oldukça yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe 65 üyemiz katılırken sunumunu Sarven Çilingiroğlu gerçekleştirdi. Sunumun başlangıcında sisteme ait sınırlayıcı faktörlerin sistem seçimindeki önemine değinildi. İkincil olarak; muhtelif tip tesislerin mukayese edilebilirliği, sistemlerin yüksek ve yaygın binalara uygulanma yetenekleri vb. gibi karşılaştırma kriterleri üzerinde duruldu.

Muhtelif tip iklimlendirme tesisleri için ekonomik karşılaştırma yöntemlerinden söz edildi. Sınıflandırmada pek çok kriter belirlenebileceğine vurgu yapıldı. Örneğin; Makina Mühendisleri Odası Şişli Temsilciliği 2 Nisan 2017 tarihinde üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı etkinliğe MMO İstanbul Şube Müdürü Hasan Özger ve İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zafer Güzey ve Ümraniye Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Özgür Selçuk katıldı. Şube temsilcilerimiz oda ve ülke gündemini anlatan kısa konuşmalar yaptılar. Yapılan konuşmalarda 8 Nisan`da açılışı yapılacak olan Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi'nden bahsedilerek üyelerin açılışa ve Oda çalışmalarına katkıda bulunması istendi.

Ayrıca 16 Nisan`da yapılacak referandumla alakalı çıkacak sonuçların ülkemiz ve mesleğimize yönelik etkilerinden bahsedildi. Kahvaltı etkinliğinden sonra Ümraniye Tepeüstü Meydanı`nda MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç ve TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Zeki Arslan`ın da katılımı ile üyelerle birlikte bildiri dağıtımı yapıldı. fan basıncına göre, kanal sayısına göre, zon sayısına göre, enerji taşıyan akışkana göre… Enerji taşıyan akışkana göre sınıflandırma daha yoğun ilgi gördü. MMO Kadıköy Temsilciliği olarak, sunumu gerçekleştiren üyemiz Sarven Çilingiroğlu’na çok teşekkür ediyoruz.