TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın 48. Olağan Genel Kurul Seçim Sonuçları ve Sonuç Bildirisi Açıklandı

MMO 24 Ağustos 2020, Pazartesi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) 48. Olağan Genel Kurulu ve seçimleri, 22-23 Ağustos 2020 tarihlerinde Ankara’da TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi’nde yapıldı.

Demokrat Mühendisler yine görev başında

TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) 48. Olağan Genel Kurulu ve seçimleri, 22-23 Ağustos 2020 tarihlerinde Ankara’da TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi’nde yapıldı.

Demokrasi şenliği atmosferinde geçen genel kurul seçimleri Demokrat Mühendisler’in adaylarını içeren tek liste üzerinden yapıldı. Seçimler sonucunda Odanın 48. çalışma döneminin yönetim, onur ve denetleme kurulları ile MMO’yu TMMOB genel kurulu (100 delege) ile yönetim kurulu, yüksek onur ve denetleme kurullarında temsil edecekler blok olarak seçildi.

Seçimler sonucunda;

Oda Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine Yunus Yener, Abdullah Selçuk Soylu, Elif Öztürk, Bedri Tekin, Harun Erpolat, Özgür Demirtaş, Arife Kurtoğlu; yedek üyeliklere Selim Ulukan, Egemen Ceylan, Nazan Irmak, Zafer Öztürk, Mehmet Hakkı Yılmaz, Erhan İğneli, Deniz Alp Yılmaz; MMO’yu TMMOB Yönetim Kurulunda temsil etmek üzere şu anki TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Tevfik Peker, Hüseyin Atıcı; TMMOB Yüksek Onur Kurulu’na Battal Kılıç, TMMOB Denetleme Kurulu’na İlter Çelik, MMO Denetleme Kurulu asıl üyeliklerine Erdal Taş, Hüseyin Kaya, Hüseyin Dinçer, Osman Çakıl, Fikret Çaral, Zeki Baran, Oğuz Kepez, Esra Elitaş, Ahmet İlbaşı, Aydın Güçkıran, Ali Aluç, Tayfun Çaylan, Gültekin Keskin, Adil Kesten, Gürsel Yayla; yedek üyeliklere Hüseyin Kalantar, İsmail Odabaşı, Taşkın Koçak, Güner Mutlu, İbrahim Emre Şenyer, Sinan Öztemel, Fatih Çimen, İbrahim Özçakır, Metin Dağıstanlı, Mahmut Köse, Sultan Arslan, Zekai Şahin, Halit Tatlısu, Haluk Altay, Ali Doğan Coşgun; MMO Onur Kurulu asıl üyeliklerine Mehmet Selçuk Göndermez, Nergiz Bilgin, Sadettin Özkalender,    Rıza Erhan Kutlu, Zafer Güzey; yedek üyeliklere Ahmet Turan Dörtdemir, Tefik Demirçalı, Osman Serter, Mehmet Özsakarya, İbrahim Mart seçildiler.

Oda Yönetim Kurulu görev dağılımını ilk toplantısında yapacaktır. Yönetim Kurulu Başkan, Sekreter ve Sayman üyelerinin belirleneceği görev dağılımı, Yönetim Kurulunun ilk toplantısında belirlendikten sonra kamuoyuna duyurulacaktır.

Genel kurulda oybirliği ile benimsenen  Çıkış Yolu ve Çözüm Kamucu Politikalarda, Emek ve Bilim Temeli Üzerinde Kurulacak Yeni Bir Düzendedir! başlıklı sonuç bildirisi aşağıda örgütümüzün ve kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.

48. Olağan Genel Kurul Sonuç Bildirisi'ni okumak için lütfen tıklayın.