No Code / Low Code Uygulama Geliştirme Kavramları

MMO 12 Ekim 2020, Pazartesi

No Code / Low Code, temel düzeyde veya hiç kod yazmadan uygulama geliştirmek ve hızlıca kullanıma sunulabilmek demektir. Bu yeni yazılım geliştirme yaklaşımı günümüzde kullanım alanını arttırmaktadır. Karmaşık ve bütünleşik yapılarda geleneksel çözümler kullanılmaya devam etse de gelişen platformlar bu karmaşık alanlar içinde gelecek için çözüm sağlama potansiyeline sahiptir.

Yazılım dünyası hızla gelişmeye devam ediyor. Her geçen sene ortaya çıkan yeni yazılım dilleri, mimari yaklaşımlar, karmaşık problemlerimize hızlı ve bütünleşik çözümler getiriyor.

Yazılım dünyasına girmek isteyen ancak bilgisayar bilimleri, yazılım mühendisliği ve elektronik haberleşme gibi alanlarda eğitim almamış kişiler için yoğun çalışma gerektiren bir gelişim süreci mevcut. Süreçleri anlamlandırmak, teknik bilgiyi edinmek, deneyim kazanmak ve bunları bir araya getirerek günlük yaşamda karşılaşılan sorunlara çözümler üretmek yoğun emek ve süreç gerektirmekte.

Süreç, şirketler tarafında da benzer şekilde ilerlemekte, bir yazılım projesi geliştirmek için, nitelikli insan kaynağı, donanım kaynağı ve lisans ücretleri ortaya çıkmakta. Aynı zamanda, kurulan mimari yapı ve seçilen dil gibi etkenler ile yapılan iş üzerinden geri dönüşler ve revizyonlarda ciddi zaman ve maliyet yükleri de oluşabilmektedir.

Makalemizin devamı için lütfen buraya tıklayınız.

Yazar: Can Doğan Olgun – Makina Mühendisi
MMO İstanbul Şubesi Mekatronik Komisyonu Üyesi