HDP'Yİ HEDEF ALAN SALDIRIYI KINIYORUZ! IRKÇI-FAŞİST SALDIRGANLIĞA KARŞI BİR ARADA KARDEŞÇE YAŞAMI SAVUNACAĞIZ!

MMO 17 Haziran 2021, Perşembe

17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir İl Örgütü'nü hedef alan ve HDP çalışanı Deniz Poyraz'ın hayatını kaybetmesine neden olan silahlı saldırıya ilişkin TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından basın açıklaması yapıldı.

HDP'Yİ HEDEF ALAN SALDIRIYI KINIYORUZ. IRKÇI-FAŞİST SALDIRGANLIĞA KARŞI BİR ARADA KARDEŞÇE YAŞAMI SAVUNACAĞIZ!

HDP İzmir İl Binasını hedef alan silahlı saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın yakınlarına ve tüm HDP camiasına başsağlığı diliyoruz.

Bu saldırı, sadece HDP İl Binasını ve HDP örgütlülüğünü değil, bu ülkede demokrasiden, barıştan, kardeşlikten yana tüm toplum kesimlerini hedef almaktadır.

Bu alçak saldırının faillerine cesaret veren şey, iktidar sahiplerinin tüm topluma egemen kılmaya çalıştığı düşmanlık iklimidir. İktidarın HDP'yi düşmanlaştırmaya, terörize etmeye yönelik sistematik politikaları, medya aracılığıyla topluma ektikleri kin ve nefret tohumları olayların bu noktaya gelmesinde etkili olmuştur. Siyasi iktidarı, toplumu birbirine düşürmeye yönelik bu ayrıştırıcı ve düşmanlaştırıcı dilden vazgeçmeye çağırıyoruz.

Tüm provokasyonlara ve saldırılara rağmen bu toplumdaki barış ve kardeşlik kültürünün çok derin köklere sahip olduğunu biliyoruz. Tüm toplumu, HDP'yi ve HDP'lileri hedef alan bu ırkçı-faşist saldırganlığa karşı birlik olmaya, bir arada kardeşçe yaşamı savunmaya çağırıyoruz.

                                                                                                                                                                                                                                  EMİN KORAMAZ

                                                                                                                                                                                                                   TMMOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI