HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ, 16-19 KASIM'DA İZMİR’DE BULUŞUYOR

MMO 11 Kasım 2022, Cuma

9. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi (HPKON), Odamız adına Şubemiz ve İstanbul Şubesi yürütücülüğünde, Hannover Fairs işbirliği ile 16-19 Kasım tarihlerinde Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenecek. Kongreye paralel olarak düzenlenecek sergide çok sayıda firma stantları ile yer alacak.

Odamız adına Şubemiz ve İstanbul Şubesi yürütücülüğünde, Hannover Fairs işbirliği ile 16-19 Kasım tarihlerinde Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenecek olan 9. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın Ferron ve HPKON Kongre Yürütme Kurulu Üyesi Ertan Soydan, toplantıda kongre ve sergiye ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda ilk sözü alan Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz, Covid-19 pandemisi nedeni ile periyodu aksayan kongrenin hazırlık çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirterek, “HPKON 2022, kolektif bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan, sektörün en önemli platformlarından biri olma özelliğini taşımaktadır. HPKON 2022; 22 düzenleme kurulu üyesi, 26 yürütme kurulu üyesi, 100 yazar, 30 kurs ve atölye çalışması için eğitmen, 25 yuvarlak masa-panel-konferans katılımcısının yanı sıra kongre sekretaryası, sergi katılımcısı firma yetkilileri ve organizasyon firması Hannover Fairs Turkey çalışanlarının emeği ile gerçekleştirilecektir. Bütün bu sayıları katılımcılarıyla birlikte ele aldığımızda sektör için HPKON 2022’nin önemini bir kez daha anlıyoruz. Programı yayımlanmış ve sergi alanı katılımcı firmalarla şekillenmiş olan HPKON 2022 için delege, atölye çalışması ve kurslara katılımcı kayıtları devam etmektedir” diye konuştu. Kongre ve sergiye uluslararası düzeyde katılım olacağını ifade eden Boz, 4 günlük kongre programında 17 oturumda 52 bildiri sunumu, 3 yuvarlak masa toplantısı, 1 panel, 3 kurs, 16 atölye çalışmasının yanı sıra sosyal etkinliklerin yer alacağını söyledi.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın Ferron ise hidrolik pnömatik sektörünün makine imalattan gıdaya; robotikten otomotive; demir çelikten otomasyona; akla gelebilecek onlarca iş koluna teknolojik çözümler sunan, 10 bin kişiyi istihdam eden ve 560 milyon Avro iş hacmine sahip bir sektör olduğunu ifade ederek, “HPKON, sadece sektördeki yeniliklerin takibi açısından değil aynı zamanda yeni iş bağlantılarının kurulması adına da çok önemli bir ticari platform. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde kongre ile eş zamanlı gerçekleşecek 9. Ulusal Hidrolik Pnömatik Sergi'miz, bu yıl 1030 m² alanda, 39 firmanın katılımı ile yapılacak. Katılımcı firmalarımız hidrolik-pnömatik, kontrol tekniği, mekatronik, otomasyon, ve endüstri 4.0 uygulamalarını sergileyecekler” dedi. Ertaşkın Ferron, sözlerini kongre ve sergiyi destekleyen firmalara, Odamıza ve Akışkan Teknolojileri Derneğine (AKDER) teşekkür ederek tamamladı.

HPKON Kongre Yürütme Kurulu Üyesi Ertan Soydan da kongre kapsamındaki yuvarlak masa toplantılarında “Metaverse, Dijitalleşmede Gelişmeler ve Sektörümüze Etkileri”, “Hidrolik ve Pnömatikte Elektrifikasyon-Fırsatlar, Olanaklar”, “Yeşil Dönüşüm ve Döngüsel Ekonominin Hidrolik ve Pnömatik Pazarına Etkisi” ana başlıklarının ele alınacağını ifade etti.