KOROMUZDAN “EGE’NİN İKİ YAKASI” KONSERİ

MMO 28 Aralık 2022, Çarşamba

Şubemiz Klasik Türk Müziği Korosu, “Ege’nin İki Yakası” konserinde Sofia Papazoglou’yu ağırladı.

Şubemiz Klasik Türk Müziği korosu, “Ege’nin İki Yakası” konseri ile müzikseverlerle buluştu. Koro, Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonunda düzenlenen konserde Yunanistan’ın güçlü seslerinden Sofia Papazoglou’yu da konuk sanatçı olarak ağırladı.

Konserin başlangıcında bir konuşma yapan Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz, çalışmalarından dolayı koroya, katılımından dolayı ise Sofia Papazoglou’ya teşekkür ederken, “Bugünkü konserimizin, tüm yapay düşmanlık ve gerginlik politikalarına inat, kardeş halkların kültürel zenginliklerinin paylaşımı adına değerli bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.

Boz’un konuşmasının ardından başlayan konserin ilk bölümünde Şef Alper Demirel yönetimindeki koro, Türkiye ve Yunanistan’dan bestekârların çeşitli eserlerini seslendirirken, ikinci bölümde ise Sofia Papazoglou sahne aldı. Leylim Ley, Yedikule, Gülbahar gibi eserlerin de yer aldığı repertuarını Şef Ömer Faruk Gültaşlı yönetiminde seslendiren Papazoglou’ya, İzmirli müzisyen Evrim Ateşler de eşlik etti. Konserde, Ordu kökenli bir aileden geldiğini ve İzmir’de sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Papazoglou, “Müziğimiz ve kültürümüz, politikacıların nefretine karşı en büyük silahımızdır” şeklinde konuştu. Papazoglou, Ateşler ve koro, konseri “İzmir’in Kavakları” şarkısı ile tamamlarken izleyicilerden büyük alkış aldılar. Konseri yaklaşık 600 kişi izledi.