15. TESKON ÖNCESİNDE BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MMO 24 Nisan 2023, Pazartesi

Odamız adına Şubemiz yürütücülüğünde 26-29 Nisan 20223 tarihlerinde düzenlenecek olan 15. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve teskon+SODEX Fuarı öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz ve SODEX Fuarlar Direktörü Toros Utku’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda, sektörün en önemli buluşmalarından biri olan Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve teskon+SODEX Fuarı’na ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Etkinlikte ilk sözü alan SODEX Fuarlar Direktörü Toros Utku, teskon+SODEX’in Ege Bölgesi için önemli bir fuar olduğunu ifade ederek, “Ancak ne yazık ki tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçoğumuzun yaşamını etkileyen pandemi nedeniyle uzun bir ara vermek zorunda kalmıştık. Verilen aradan kaynaklı bir yandan özlem, diğer yandan da tekrar bir araya geldiğimiz için mutluluk doluyuz. Fuarımızda başta İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Denizli gibi Ege Bölgesi illerinden olmak üzere ülkemizin dört bir yanından iklimlendirme sektörünün kıymetli temsilcileri yeni teknolojileri ile yer alacak. Son 4 yılda yüzde 13,23’lük büyümeyle 570 milyar dolarlık değer elde eden sektörü, 1500 metrekarelik sergileme alanında buluşturacak fuarımızda 75 katılımcı yer alacak ve 7 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

teskon+SODEX’in, iklimlendirme sektöründeki son teknolojilere ev sahipliği yaparken aynı zamanda sürdürülebilirliğe odaklanacağına değinen Toros Utku, “Fuarımız çok fonksiyonlu yapısıyla birçok organizasyondan da ayrışıyor. teskon+SODEX’le birlikte gerçekleşen Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi her yıla özel belirlediği temaları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bir yandan fikir alışverişlerinin yapıldığı, bir yandan sektördeki son gelişmelerin takip edildiği, bir yandan da yeni iş birliklerine imza atıldığı fuarımızda bu yıl sürdürülebilirliğe odaklanacağız. teskon+SODEX’te bu yıl da ziyaretçilerimiz sektördeki son teknolojileri takip etme fırsatı yakalayacak” dedi.

Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresinin bu yıl “Mekanik Tesisatta Dönüşüm” temasına odaklanacağına değinen Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz ise, “Kongremizi ilk yıllarda düzenlediğimizde algı, kongrenin borular ve tesisatla ilişkili gereçler çevresinde düzenlenen bir etkinlik olduğu şeklindeydi ki, yıllar içinde Tesisat Mühendisliği alanının çok geniş bir kapsamı olduğunu geniş kesimlere kabul ettirmeyi başardık. Kongremizi ilk düzenlememizin üzerinden 30 yıl geçti ve bugüne dek düzenlediğimiz kongrelerde seminer, sempozyum, kurs, panel, konferans ve sabah toplantılarında ele alınan konulara baktığımızda bu kapsam genişliğini çok açık şekilde görmekteyiz” dedi. Kongre programında 39 oturumda yapılacak bildiri sunumlarının yanı sıra açılış konferansı ve 2 panelin olduğundan bahseden Boz, “Kongremiz, tesisat mühendisliğinin çok farklı alan ve disiplinlerinde çalışan mühendis ve teknik elemanları TESKON’da bir araya getirmektedir. 15. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresinin oluşumunda 125 uzman çok farklı konularda bildiri hazırlayarak, onlarca mühendis kongrenin diğer platformlarında görev alarak programda yerini almıştır. Ayrıca TESKON 2023’ün organizasyonunda 8 Yürütme Kurulu, 21 Düzenleme Kurulu Üyesi görev almıştır” şeklinde konuştu.

15. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve teskon+SODEX Fuarı, 26-29 Nisan 2023 tarihlerinde Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde ücretsiz katılıma açık olarak gerçekleşecek.