ÜYELERİMİZE SANDIĞA GİTME VE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI!

MMO 26 Mayıs 2023, Cuma

Değerli Meslektaşımız,

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılını karşılamaya hazırladığımız bu dönemde söz konusu seçimler tüm ülke için hayati bir önem taşımaktadır.

100 yıllık Cumhuriyetimizin kazanım ve birikimlerinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı, köklü kurumların içinin boşaltıldığı böyle bir dönemde bu ülkenin insanları olan bizlere de bu seçimde büyük görevler düşmektedir.

Antidemokratik koşullarda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 14 Mayıs seçimlerinden daha fazla önem kazanmıştır. Çünkü oylamanın konusu sadece Cumhurbaşkanının kim olacağı değil; ülkemizin, yeraltı-yerüstü varlıklarımızın, halkımızın, mesleğimizin, meslek örgütlerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğidir.

Bu nedenle yurttaşlık görevimizi bilinçli bir şekilde yerine getirerek;  

Mesleklerimizin değersizleştirilmesine dur demek,

Meslek itibarını, onurunu ve meslek örgütlerimizi korumak,

Ülkemizin en önemli varlıklarından biri olan yetişmiş eğitimli insanların beyin göçüne dur demek,

Herkes için yaşanılır, özgür, demokratik, laik bir ülke için,

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken bilimin rehberliğine inanan, aydınlık yarınlara ulaşmak hedefinde olan, fikri ve vicdanı hür tüm meslektaşlarımızı sandıklara gitmeye, sözünü söylemeye, vereceğimiz oylara, sandıklara ve geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

YÖNETİM KURULU