Şubemiz Plaket Töreni ve TSM 20. Yılı Özel Konseri Gerçekleştirildi.

MMO 22 Ocak 2024, Pazartesi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 69. yıl dönümü dolayısıyla, meslekte 25., 40. ve 50. ve 60. yılını dolduran TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Üyelerine onur plaketleri takdim edildiği Plaket Töreni, 18 Ocak 2024 tarihinde BAOB Oditoryumunda gerçekleştirildi. 

Açılış konuşmasını TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel’in yaptığı gecede, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener de bir konuşma yaptı.

Eğlenceli anlara sahne olan gecenin açılış konuşmasında TAŞKINSEL;

"Meslekte 25 yıl plaketini almış olmam nedeniyle, bir mühendisin meslek yaşamındaki bu plaketlerin ne kadar önemli, değerli ve anlamlı olduğunu ilk elden tatmış bir meslektaşınızım. Bu plaket evimin bana ait bir köşesinin en değerli mücevheri. Biraz sonra darısı bizim de başımıza deyip saygıyla ve gıptayla izleyeceğimiz meslekte 60. 50. 40 ve 25. Yılını dolduran meslektaşlarımız onur plaketlerini alkışlarımız arasında alacaklar. Kendilerine mesleğimiz, odamız ve şubemiz adına teşekkürlerimizi sunuyor, çalışmaya devam eden meslektaşlarımızda işlerinde başarılar, emekli olanlara da tecrübelerini ve anılarını keyifle aktaracakları ortamlar diliyorum.

Bilinmelidir ki önceki çalışma dönemlerinde olduğu gibi; MMO Bursa şubemiz yaşadığımız kentin sakini değil sahibiyiz ilkesiyle hareket ederek, kent ve ülke gündeminde, örgütlü üyelerimiz ve çalışanlarımızından aldığımız güçle, kamu yararından, adaletten, barış ve kardeşlikten, meslek-meslektaş çıkarlarından, emekten, halktan, ülkemizden yana mücadelemizi her türlü olumsuz gelişmeye karşı sürdürdük ve önümüzdeki dönemlerde de sürdürmeye devam ettirme kararlılığımızı siz değerli meslektaşlarımızın huzurunda tekrar dile getiriyoruz.  18. Çalışma dönemimizin sonlarına geldiğimiz günlerde, tüm üyelerimizi 17 Şubat 2024 günü gerçekleştireceğimiz şubemiz genel kuruluna katılarak söz söylemeye, 18 Şubat 2024 günü gerçekleştireceğimiz şube seçimlerine katılarak omuz vermeye davet ediyoruz."
dedi. 

Sonrasında açılış konuşmasını gerçekleştiren Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus YENER konuşmasında; 
"Geçmişte ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinin asli gücü olan mühendisler olarak bugün, özelleştirmelerin, kamu kaynak ve varlıklarının talanının, fason-taşeron üretimin, güvencesiz çalışma koşullarının, düşük ücretlerin, mesleğimizin itibarsızlaştırılması ve değersizleştirilmesinin, geçim güçlüğü içindeki emeklilik koşullarının, eğitimdeki nitelik aşınması ve geleceksizliğin, işsizlik ve yoksullaşmanın olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıyayız. 
TMMOB, bu nedenle Eylül ve Ekim aylarında “Boşuna mı Okuduk!” kampanyası düzenledi ve bu söze gerekçe oluşturan tüm gerçekleri ülkemizin her köşesinde seslendirdik. TMMOB ve Odalarımızın ülkemiz, halkımız ve mesleğimiz için ne kadar önemli olduğunu ve Cumhuriyetin ikinci yüzyılını bağımsızlık, emek, bilim, demokrasi, laiklik ve kamuculuk temelinde kurma gerekliliğini hep birlikte vurguladık. 
Bu çabalarımızın sürdürüleceği bir yer de, önümüzdeki günlerden itibaren yapılacak olan Şubelerimizin, daha sonra da Odamızın genel kurulları ve seçimleri olacaktır. Üyelerimizi seçimlere aktif şekilde katılmaya, aday olmaya, seçimlerde oy kullanmaya, Odalarımıza, TMMOB’mize ülke ve meslek sorunlarına sahip çıkmaya davet ediyorum
Bir başka seçimde yerel seçimler, her seçim öncesi olduğu gibi TMMOB seçim bildirisini yayınlanacak. Özgür demokratik eşit bir ülke hayalimizi en azından korumak için sizleri sokaklarımıza mahallerimize il ve ilçelerimize sahip çıkmaya bunun için aktif olmaya, mücadeleye etmeye, demokratik hakkımız oy kullanmaya oylarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz."

ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, meslekte 60., 50., 40. ve 25. yılını dolduran TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Üyelerine Onur plaketleri takdim edilerek birbirinden değerli eserlerin Koromuz ve Solistlerimizce seslendirildiği, TSM Koromuzun konserine geçildi.