Kaynak Dikişlerindeki Hataların Sınıflandırılması Ve Değerlendirilmesi -- Çevrimiçi Eğitim Sanal Sınıf 20 Kasım 2020 Cuma 10:00 Çevrimiçi Eğitimler
3 / 15
Eğitim Hakkında

Tarih: 20 Kasım 2020; 10.00-17.00
Eğitmen: Volkan Erdem

Kayıt Sırasında 
Nüfus cüzdanı veya nüfus cüzdanı yerine geçen belge
Eğitim ücreti makbuzu/dekontu
Sınav ve Belgelendirme:
Eğitim sonunda adaylara Odamız tarafından katılım belgesi düzenlenecektir.

Eğitim İçeriği

Eğitimin Amacı:
Kaynaklı imalatın üretim kalitesi malzemenin mekanik özellerini direkt olarak etkilemektedir. Başka bir ifade ile kaynaklı imalat onaylı kaynak prosedürüne ne ölçüde uygun gerçekleştirilmişse bağlantıdan beklenen mukavemet değerleri o ölçüde yüksektir. Her ne kadar malzemenin mekanik özellikleri tahribatlı test yöntemleri ile tespit edilse de kaynak dikişlerinin tahribatsız muayene yöntemleri ile kontrol edilmesi daima ilk ve temel adımdır. Örneğin çatlak, gözenek, yanma oluğu vb. kaynak hatalarına sahip bir kaynaklı bağlantının yüksek maliyet gerektiren tahribatlı testlere girmesine gerek yoktur. Ayrıca var olan bu hatalar malzemede çentik etkisi, kesit daralması vb. sebepler nedeniyle gevrek kırılmalara neden olacaklardır. Bu nedenle kaynak dikişlerindeki hataların tespiti, sınıflandırılması, kabul/ret kararının başarılı bir şekilde verilmesi hayati önem arz etmektedir.
Eğitimin İçeriği:
Kaynak dikişlerinin gözle muayenesi temel bilgilendirme eğitimi.
Kaynak dikişlerinin gözle muayenesinde kullanılan temel Standartlar ile ilgili bilgilendirme ve örnekler.
-TS EN ISO 17637/2017: Ergitme kaynaklarının tahribatsız muayenesi-Ergitme kaynaklı birleştirmelerin gözle muayenesi
-TS EN ISO 6520-1/2008: Kaynak ve ilgili işlemler-Metalik malzemelerde geometrik kusurların sınıflandırılması-Bölüm 1: Ergitme kaynağı
-TS EN ISO 5817/2014: Kaynak - Çelik, nikel, titanyum ve bunların alaşımlarında ergitme kaynaklı (demet kaynağı hariç) birleştirmeler - Kusurlar için kalite seviyeleri)
Kaynak hata guruplarının sebepleri ve bu hataların tespiti amacıyla kullanılan sık kullanılan çok amaçlı ölçü aletleri hakkında bilgilendirme.

Kimler Katılabilir

Gerçekleştirilecek olan eğitim başta kaynaklı imalatın kalitesinden sorumlu personeller olmak üzere imalatı gerçekleştiren personele kadar imalatla ilgili tüm personele faydalı olacaktır. İlgi duyan herkes eğitime katılabilir.

Ödeme Bilgileri

Ön Kayıt:

Mevcut yıla ilişkin aidat yükümlülüğü olmayan Makina Mühendisleri Odası üyeleri ile aynı firmadan 3 kişi ve üzeri katılımlarda indirimli ücret uygulanır. Aynı firmadan katılım 4 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim ön kayıt işleminin eğitimden 5 gün öncesinde tamamlanması gereklidir. 

Öncelikle  Kayıt ol sekmesini onaylamanız ve ön kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Planlanan eğitimlerimizin tarihlerinde kontenjan durumuna göre değişikliğe gidilebilmektedir.

Kesin Kayıt ve Ödeme:

İndirimli ücret aidat boru olmayan üyelerimize uygulanmaktadır

Kayıt ol sekmesini onaylamanız ve ön kaydınızı tamamlamanız sonrasında Kesin kayıt işleminin tamamlanması için, ekrana gelen Sanal POS ile veya aşağıda belirtilen hesaplarımıza ödemenizi yapmanız gerekmektedir. (Ödeme açıklamasında kurs adı ve katılımcı ismi belirtilmelidir. Kayıt formu  ve dekontun ikm-izmir@mmo.org.tr ,  egitim-izmir@mmo.org.tr adreslerine iletilmesi gereklidir.)

Kesin Kayıt için  eğitim ödemeleri eğitim tarihinden en geç 3 gün öncesinde tamamlanmalıdır.

(Yapı Kredi Ankara Şubesi 929-92110663 no’lu banka hesabımız -IBAN TR 73 0006 7010 0000 0092 1106 63)

Eğitim kesin kayıt işlemini gerçekleştirmeniz durumunda eğitimden bir gün önce eğitim doküman ile eğitime katılım bağlantısı e-posta ile gönderilecektir.  

Eğitimlerimiz Online ZOOM programı üzerinden interaktif şekilde gerçekleştirileceğinden katılımcıların mikrofonlu kulaklık kullanılması uygun olacaktır. 


KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ