Iso 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Temel Bilgilendirme Ve İç Denetçi Semineri -- Çevrimiçi Eğitim Sanal Sınıf 30 Haziran 2021 Çarşamba 09:30 Çevrimiçi Eğitimler
0 / 16
Eğitim Hakkında

Tarih: 30 Haziran -01 Temmuz 2021; 09.30-16.30
Eğitmen: Zekiye Aydemir

Eğitim İçeriği

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi standardı, enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını, enerji performansını sürekli iyileştirerek enerji tasarrufu sağlanmasını temel almaktadır. Kuruluşlar buna bağlı olarak da maliyetlerinde azalma, rekabet güçlerinde artış elde etmektedirler. Bu amaçlara ulaşırken de çevre kirliliğinin azalmasına da katkıda bulunmaktadır.

Bu eğitimde ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi (EnYS) temel şartlarının sorgulanması, mevcut sistemle karşılaştırma yapılması için bilgilendirme ile ISO 19011:2018 ile uyumlu bir şekilde etkin bir iç tetkik gerçekleştirmek üzere, uluslararası kabul gören tetkik prensipleri ve uygulama tekniklerinin öğretilmesi ve tetkikçiler için gerekli yeterlilik ve becerilerin kazandırılması amaçlanmıştır.

Eğitim uygulama ve örnekler sunulacak olup, eğitimin birinci gününde ISO 50001:2018 revizyonu ile yapılan değişiklikler ve EnYS standardı şartlarının temel beklentileri aktarılacak ve adım adım EnYS’nin şartlarına göre denetleme aşamaları açıklanacaktır. EnYS standardının gerekliliklerinden birisi de kuruluş iç tetkiktir. İç tetkik yolu ile kuruluşun EnYS’nin tetkik kriterlerine uygunluk seviyesinin belirlenmesi, EnYS’nin yasal şartlara ve kuruluş koşullarına uyum sağlama yeteneğinin değerlendirilmesi, EnYS’nin hedeflerine ulaşmadaki etkinliğinin değerlendirilmesi ve iyileştirme alanlarının belirlenmesi sağlanmaktadır.

Eğitimin ikinci gününde, EnYS tetkiki için soru listesi hazırlama, tetkik uygulaması örnek grup çalışmaları ile açıklanacaktır. Eğitim sonunda, eğitim etkinliğini ölçmek için sınav yapılacaktır.

Eğitimin İçeriği:

Enerji verimliliği, yasal ve teknik mevzuatlardaki gelişmeler, yüksek seviyeli yapı (HLS)
ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi (EnYS) temel şartları ve tetkik odak konuları
Kuruluşun Bağlamı; Enerji amaçları, kapsamı ve Enerji yönetim sistemi (EnYS)
Liderlik; Yönetim Sorumluluğu ve Politikalar
Enerji Planlaması; EK), Risklerin, EnPG ve Enerji temel seviyesinin belirlenmesi, hedefler ve yönetim programları
Kaynaklar; Enerji donanım, yeterlilik, iletişim ve dokümantasyon
Operasyon; İşletimin kontrolü, tasarım, satınalma
EnYS Performansı değerlendirme; Kontroller ve yasal şartlara uygunluğun değerlendirmesi, enerji denetimleri, yönetimin gözden geçirmesi
İyileştirme; Enerji iyileştirme fırsatlarının belirlenmesi, enerji referans noktasına göre sapmaların hesaplanması, eylem planları
ISO 50000 Serisi Enerji denetimleri ve EnYS Denetimleri Temel Bilgiler,
ISO 19011:2018 Yönetim Sistemleri Denetimi Kılavuz Standardına Giriş,
Denetim Türleri
Denetim Prensipleri ve Denetim Ekibi Kriterleri
Soru Sorma ve İletişim Teknikleri
ISO 19011’e Göre Enerji Yönetim Sistemi (EnYS) Denetim Prosesi
Denetim Prosesi ve Bir EnYS Denetim Programının Yönetilmesi (Hazırlık)
Sahada EnYS Denetimi (Denetimin gerçekleştirilmesi)
EnYS Denetimi Değerlendirme (Raporlama)
Düzeltici Faaliyetler ve Denetim Programı İyileştirme
Kuruluş İçi EnYS Tetkiki Örnek Uygulama
EnYS İç Denetçi Değerlendirme ve Sınav

Kimler Katılabilir

Kuruluşlarında EnYS’ni daha etkin kurmak, uygulamak, ISO 50001:2018 yeni standart hakkında bilgilenmek ve iç denetçi yeterliliklerine sahip olmak isteyen EnYS ile ilgili sorumlular, bakım, enerji, kalite ve benzer disiplindeki çalışanlar, enerji yöneticileri ve iç denetçi adayları

Eğitimi başarı ile tamamlayan tüm katılımcılara, "ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi İç Tetkikçi Başarı Belgesi" verilecektir. Başarı sınır puanı 65’dir. Sınav başarı ile tamamlanamaz ise sadece “katılım sertifikası” sunulacaktır.

Ödeme Bilgileri

Ön Kayıt:

Mevcut yıla ilişkin aidat yükümlülüğü olmayan Makina Mühendisleri Odası üyeleri ile aynı firmadan 3 kişi ve üzeri katılımlarda indirimli ücret uygulanır. Aynı firmadan katılım 4 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim ön kayıt işleminin eğitimden 5 gün öncesinde tamamlanması gereklidir. 

Öncelikle  "Kayıt ol sekmesi"ni onaylamanız ve ön kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Planlanan eğitimlerimizin tarihlerinde kontenjan durumuna göre değişikliğe gidilebilmektedir.

Kesin Kayıt ve Ödeme:

İndirimli ücret aidat borcu olmayan üyelerimize uygulanmaktadır

"Kayıt ol sekmesi"ni onaylamanız ve ön kaydınızı tamamlamanız sonrasında Kesin kayıt işleminin tamamlanması için, ekrana gelen Sanal POS ile veya aşağıda belirtilen hesaplarımıza ödemenizi yapmanız gerekmektedir. (Ödeme açıklamasında kurs adı ve katılımcı ismi belirtilmelidir. Kayıt formu  ve dekontun ikm-izmir@mmo.org.tr ,  egitim-izmir@mmo.org.tr adreslerine iletilmesi gereklidir.)

Kesin Kayıt için  eğitim ödemeleri eğitim tarihinden en geç 3 gün öncesinde tamamlanmalıdır.

(Yapı Kredi Ankara Şubesi 929-92110663 no’lu banka hesabımız -IBAN TR 73 0006 7010 0000 0092 1106 63)

Eğitim kesin kayıt işlemini gerçekleştirmeniz durumunda eğitimden bir gün önce eğitim doküman ile eğitime katılım bağlantısı e-posta ile gönderilecektir.  

Eğitimlerimiz Online ZOOM programı üzerinden interaktif şekilde gerçekleştirileceğinden katılımcıların mikrofonlu kulaklıkla katılması  uygun olacaktır. 


KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ