Iso 31000:2018 Risk Yönetimi Temel Bilgilendirme Semineri -- Çevrimiçi Eğitim Sanal Sınıf 20 Nisan 2021 Salı 09:30 Çevrimiçi Eğitimler
1 / 15
Eğitim Hakkında

Tarih: 20 Nisan 2021; 09.30-16.30
Eğitmen: Zekiye Aydemir

Eğitim İçeriği

Bu eğitim ile ISO 31000 Risk Yönetimi Klavuz standardına göre kavranması, kurumsal risk yönetiminin temel prensipleri, risk yönetimi prosesi ve ilgili bazı risk yönetim teknikleri konusunda bilgiler sunulacaktır. Kuruluşlar hedeflerinden sapmalara yol açan riskleri yönetmek, hedeflere güvenle erişebilmek, yönetim sistemlerinde risk yönetimi esaslı bir yaklaşımla sürekli iyileşmeyi, müşteri ve/veya ilgili tarafların memnuniyetini artırmayı, maliyetlerini azaltmayı ve rekabet sisteminde öne çıkmayı istemektedir. Risk yönetimini kuruluş içerisinde yaygınlaştırmanın avantajlarından birisi de hissedarların ve paydaşların yönetime güven duygusunu yükseltmesidir.

Bu eğitimde yönetim sistemlerinde kullanılan yaygın teknikler ve ilgili teknik mevzuatlar hakkında farkındalık sağlanacak, pratik uygulamalar yapılacak ve katılımcılar risk yönetiminin esaslarını kendi geliştirebileceği tekniklerle iş sahalarına adapte edebilecek ve kuruluş içi risk yöneticisi olabilmenin temel seviyesinde bilgi sahibi olabileceklerdir.

Eğitimde katılımcılara riskleri yönetme, riskleri değerlendirme ile ilgili uygulamalar ve örnekler sunulacak olup, ISO 9001 ve onunla bütünleşik diğer yönetim sistemi standartları (çevre, ISG, enerji vb.) şartlarının risk yönetimi ile ilişkisi açıklanacak ve etkin bir Kalite, Çevre, İSG vb. bütünleşik yönetim sistemi uygulamaları için temel yaklaşımlar hakkında bilgi verilecektir.

Bu eğitim içeriği aynı zamanda ISO 19011:2018’de tanımlanmış olan iç tetkikçilerin risk yönetimi konusunda ilave bilgi ve becerilere sahip olması şartına da odaklanarak hazırlanmıştır. İç denetçi eğitimi almış, kuruluşlarında içi tetkikçi olan katılımcılara risk odaklı yaklaşım ile tetkik gerçekleştirebilmesi için örnekler sunulacaktır.

Eğitim İçeriği:

ISO 31000:2018 Risk Yönetimine Giriş
Yasal Mevzuatlar ve Risk Yönetimi İlişkisi
Kurumsal Risk Yönetimi, ilgili Standartlar ve kavramlar
Yönetim sistemlerinde yüksek seviye yapılanma (HLS) ile ilişkisi
Kurumsal Risk Yönetimi ve Yönetim Sistemi Standartları İlişkisi
Proses Odaklı ISO 31000 Risk Yönetimi ve Proses Analizi (“Turtle Diyagram” yardımı ile)
ISO 31000:2018’e göre Riski Yönetmenin Temel Adımları ve prensipler
ISO 31000:2018 Risk Yönetimi Süreci ve Kuruluştaki Yöntemlerin tanımlanması (Prosedür oluşturma)
Risk Gruplarının Tanımlanması, türlerine göre risklerin sınıflandırılması
Risk Yöneticisi belirleme, Risklerle ilgili iletişim, danışma ve denetleme süreçleri
Yaygın kullanılan Risk Değerlendirme Teknikleri (ISO 31010:2018’e göre)
Yönetim sistemlerinde riskleri ve fırsatları belirleme, değerlendirme için seçilen teknikler, örnekler
Operasyonel proseslerde risklerin ve fırsatların belirlenmesi (Sonuç/Olasılık Matrisi ve Kök Neden Analizi teknikleri yardımı ile uygulamalar)
Risklerin/Fırsatların Önceliklendirilmesi ve Eylem Planlarının Oluşturulması

Kimler Katılabilir

Kuruluşlarında riskleri yönetmek, kurumsal risk yönetimini kavramak ve metotları öğrenmek isteyen yöneticiler, risk yöneticisi adayları, ISO 31000:2018 standardı hakkında bilgilenmek ve risk yönetim prosesi ve temel yaklaşımlarını entegre yönetim sistemlerinde uygulamak isteyen kalite, insan kaynakları, bakım, enerji ve benzer disiplindeki sorumlular, ara düzey yöneticiler, iç denetçiler

Eğitim sonunda tüm katılımcılara, "ISO 31000:2018 Risk Yönetimi Temel Bilgilendirme Katılım Belgesi" sunulacaktır.

Ödeme Bilgileri

Ön Kayıt:

Mevcut yıla ilişkin aidat yükümlülüğü olmayan Makina Mühendisleri Odası üyeleri ile aynı firmadan 3 kişi ve üzeri katılımlarda indirimli ücret uygulanır. Aynı firmadan katılım 4 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim ön kayıt işleminin eğitimden 5 gün öncesinde tamamlanması gereklidir. 

Öncelikle  Kayıt ol sekmesini onaylamanız ve ön kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Planlanan eğitimlerimizin tarihlerinde kontenjan durumuna göre değişikliğe gidilebilmektedir.

Kesin Kayıt ve Ödeme:

İndirimli ücret aidat boru olmayan üyelerimize uygulanmaktadır


Kayıt ol sekmesini onaylamanız ve ön kaydınızı tamamlamanız sonrasında Kesin kayıt işleminin tamamlanması için, ekrana gelen Sanal POS ile veya aşağıda belirtilen hesaplarımıza ödemenizi yapmanız gerekmektedir. (Ödeme açıklamasında kurs adı ve katılımcı ismi belirtilmelidir. Kayıt formu  ve dekontun ikm-izmir@mmo.org.tr ,  egitim-izmir@mmo.org.tr adreslerine iletilmesi gereklidir.)

Kesin Kayıt için  eğitim ödemeleri eğitim tarihinden en geç 3 gün öncesinde tamamlanmalıdır.

(Yapı Kredi Ankara Şubesi 929-92110663 no’lu banka hesabımız -IBAN TR 73 0006 7010 0000 0092 1106 63)

Eğitim kesin kayıt işlemini gerçekleştirmeniz durumunda eğitimden bir gün önce eğitim doküman ile eğitime katılım bağlantısı e-posta ile gönderilecektir.  

Eğitimlerimiz Online ZOOM programı üzerinden interaktif şekilde gerçekleştirileceğinden katılımcıların mikrofonlu kulaklık kullanılması uygun olacaktır. 


KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ